CURVA INTOTDEAUNA APUCA PRAJINA INAINTE
Ieri seara am vizionat la REN TV o emisiune (n-am mai luat in seama cum se numea) despre conflictele militare din spatiul ex-sovietic. In special m-au interesat parerea rusilor despre conflictele din Transnistria, Georgia si Cecenia. Mai pe scurt nimic nou sub soare....In conflictul din Transnistria moldovenii sint vinovati 100%, au incercat sa omoare toti nemoldovenii, iar armata rusa a salvat de la moarte sigura femeile "молдаванок, руских и украинок" daca ar fi sa-l citam pe renumitul general Lebed, si indeobste, acesta a fost pamant rusesc "исконно".In conflictul din Abhazia, gruzinii si-au facut de cap, si daca nu era armata rusa, era vai si amar de capul tuturor.Referitor la Cecenia, toti stiu parerea rusilor: teroristi, banditi, kileri, mafia, si indeobste Dudaev e de vina, ca a utilizat metode neconstitutionale sa ajunga la putere.Si totusi altceva am vrut sa spun. M-a iritat cel mai mult anume practica dublelor standarte practicate de moscali. Adica la Tiraspol si Suhumi, a fost vorba de dreptul popoarelor la autodeterminare, iar cand vine vorba de Groznai, a fost doar o incercare de uzurpare a puterii de catre un grup de persoane, care de altfel au relatii cu persoane din lumea interlopa, si chiar au stabilit relatii cu teroristi internationali. De-a cui nevoie aceasta joaca cu cuvintele cand orice om normal intelege ca ceva nu se leaga. Ori toti sint luptatori pentru libertate, ori toti sint teroristi, banditi mafioti etc. Caci a spune ca Dudaev e mai bandit si rebel decat Smirnov si Ardzimba e un fals, iar sa declari ca Smirnov si Ardzimba sint lideri ai miscarilor de eliberare iar Dudaev nu, parca tot nu merge. Daca ar fi ca aceste calitati manifestate de catre rusi, sa le posede o persoana, atunci foarte usor i-ar putea fi atribuit termenul de ipocrit*, anume asa caci cum altfel poate fi explicat faptul ca au creat si dezvoltat conflicte interetnice, (ceea ce de numeroase ori a fost mentionat chiar de diferiti oficiali de-ai lor, ei continua sa accentueze ca vinovati de aceste conflicte se fac vinovate anume guvernele care au avut de patimit. Anume ipocrit, s-au cum se mai spune la moldoveni - fatarnici...* IPOCRIT s., adj. 1. s. fa?arnic, mincinos, perfid, prefacut, ?iret, viclean, (livr.) fariseu, (reg.) proclet, (inv.) telpiz, (fig.) iezuit, tartuf, trombonist. (Mare ~ mai e ?i asta!) 2. adj. duplicitar, fals, fariseic, fa?arnic, mincinos, perfid, prefacut, ?iret, viclean, (livr.) machiavelic, (rar) machiavelistic, (reg.) proclet, (inv.) fa?arit, telpiz, (fig.) iezuit, iezuitic, (pop. fig.) pestri?, (inv. fig.) calp, zugravit. (O comportare ~a.) http://dexonline.ro/search.php?cuv=ipocrit