867

?coala din Vasilcau a primit 3000 de cadouri din Romania

Elevii si profesorii din Republica Moldova, de la Liceul Teoretic din Vasilcau, au primit, la acest sfarsit de saptamana, 3.000 de carti romanesti de la colegii lor de dincoace de Prut, de la Colegiului National «B.P. Hasdeu» din Buzau, transmite www.jurnalul.ro«In martie 2009 am lansat, impreuna cu elevii de la Colegiul National din Buzau, unde sunt profesor de istorie, o campanie de donatii de carte pentru Basarabia. S-au strans circa 3.000 de volume: beletristica, carti de specialitate, poezie, literatura romaneasca sau autori straini, dar si culegeri de matematica, fizica sau chimie, manuale de engleza, franceza, etc», spune profesoara Elena Nastasoiu.Astfel, cu cele 3.000 de carti stranse, profesoara de istorie, impreuna cu trei eleve — Sandra Raluca, Marina Ciochina si Toma Georgiana, si alaturi de parintele prof. dr. Mihai Milea, presedintele Fundatiei Sf. Sava din Buzau, s-a deplasat in perioada 12 — 15 noiembrie la Soroca, in Republica Moldova, la Liceul Teoretic din Vasilcau. Donatia de carte s-a facut intr-un moment de mare sarbatoare, cand liceul a primit numele poetului Grigore Vieru.«Am fost profund marcate, atat eu, cat si cele trei eleve, de prietenia, ospitalitatea, dechiderea si dragostea neconditionata a oamenilor de acolo, romani pana in cele mai ascunse colturi ale inimii si mintii lor», a povestit Elena Nastasoiu, care a adaugat ca in decembrie va lansa o noua campanie de donatii de rechizite pentru elevii basarabeni.
0