2178

daca as fi presedinte ...

propun o tema unde am putea discuta cai ,reforme, mecanisme de iesire din criza economica a RM .si daca ideia imi apartine, atunci incep eu primul ...1 reforma administrativa trecerea de la 33 raioane la 8 judete . este greu de imaginat ca in RM pot fi dezvoltate 33 de orase-centre administrative. am putea dezvolta 8 centre , unde sa aiba loc concentrarea resurselor financiare si a potentialului economic.2 modificarea legii pamintului si anume: persoanele ce nu detin cetatenia RM sa poata liber sa cumpere pamint agricol pentru a promova agricultura . cred ca nimeni nu va investi in agricultura RM pina nu va fi posibila cumpararea si instrainarea libera a pamintului. pentru inceput am putea folosi ca esantion 2 din 8 judete , sa vedem cum va merge .3 monitorizarea riului Nistru in vederea opririi fluxului de contrabanda, pina la mutarea sirmei de pe Prut pe Nistru4 impozite fixe pentru intreprinderile mici (nr personal mai mic de 25 angajati , cifra de afaceri mai mica de 1 mln MDL pe an) si micro in dependenta de activitatea dusa . 5 simplificarea procedurii de export si de licentiere . adica daca mos Ion o gasit unde sa vinda vaca in Bulgaria ap el real s-o poata face platind doar vre-o 5 % din suma tranzactiei 6 negocierea fixarea pretului minim pe produs pentru gospodariile taranesti producatoare de lapte si carne 7. scutirea de TVA la importul utilajului si asta-i doar inceputul ...
0