668

Mihai CONTIU -greva foamei pe termen nelimitat

Incepind de noaptea trecuta, inainte de orele 00,00, dar cu numerotarea incepind cu data de 29.X.2009, subsemnatul, Mihai Contiu, reporter al ziarului Moldova Suverana, cetatean al Romaniei si al R. Moldova, declar greva foamei pe un termen nelimitat, alegind, deocamdata, sa consum doar apa minerala. Recurg la acest gest disperat deoarece consider ca e mai bine sa mor astfel, deliberat, decit sa fiu ucis de vreun descreierat fanatic sustinator al actualei Puteri politice din R. Moldova, tara mea adoptiva si de refugiu. Motivele care m-au determinat sa fac acest gest extrem de serios sunt multiple, justificabile, iar pentru inceput vi le expun pe urmatoarele:1) Vinarea mea, in scopul exterminarii fizice, a debutat inca de acum aproape trei ani. In mod programatic, prin procese judiciare si articole de presa publicate in ziarele Literatura si Arta, Timpul si Jurnal de Chisinau s-a si se desfasoara o campanie ticaloasa de manipulare a oamenilor, de asmutire a unor sustinatori fanatici ai acestor directori de opinie impotriva mea si a ziarului, scopul fiind lichidarea mea fizica. Astfel, s-a acreditat falsa realitate ca eu si ziarul am fi atacat intelectualitatea, cea care este, din Moldova, desi cronologia desfasurarii faptelor, polemicilor publicistice, demonstreaza clar ca eu si ziarul am fost in legitima aparare, fiind nevoiti sa raspundem atacurilor la care am fost supusi. Nici o organizatie de profil publicistic sau de aparare a drepturilor omului nu a avut cutezanta sa constate aceste realitati. Aceste bande publicistice isterizate, Literatura si Arta, Timpul si Jurnal de Chisinau, au recurs la un abuz diabolic, de nemaiintilnit in intreaga lume civilizata – ne-au publicat, in mod repetat, mie si lui Ion Berlinski, fotografiile, impreuna cu texte agresiv-mobilizatoare, acuzindu-ne de moartea regretatului poet Grigore Vieru. Ne-au publicat aceste fotografii din dorinta diabolica de a fi recunoscuti pe strada, sfisiati sau linsati de catre suporterii lor fanatici. Consecintele nu au intirziat sa apara, devenind astfel tinta numeroaselor atacuri la persoana pe strada sau in mijloacele de transport in comun, injuraturi, amenintari directe cu moartea, mesaje de amenintare prin intermediul postei electronice etc. Fiind opozant al actualei Puteri, atacatorii mei si ai ziarului au si mai mult curaj. Probatiunea celor afirmate mai sus o voi pune la dispozitia presei interne, internationale si tuturor organismelor cu care voi intra in contact. La acest punct, solicit actualei Puteri sa ia masuri in vederea elucidarii circumstantelor care fac referire la calomnia ca eu si ziarul pentru care lucrez am fi atacat intelectualitatea si ca din cauza mea a decedat poetul Grigore Vieru. Solicit, dupa o analiza serioasa a situatiei, o dezmintire publica pe canalele media nationale pentru ca populatia sa cunoasca adevarul, iar cele trei ziare sa fie nominalizate ca fiind vinovate de aceasta campanie diabolica. Nu glumesc!2) Date fiind atacurile la care sunt supus, lipsa totala a unei securitati personale, i-am cerut presedintelui interimar Mihai Ghimpu, public, in presa, in conditii de autosesizare, protectie asigurata si o locuinta temporara securizata. Am recurs la acest lucru deoarece credeam ca va intelege si nu va admite ca chiar sustinatorii sai sa ma lichideze. N-a luat nici o masura. Nici de aceasta data nu am glumit!3) Pe data de 24.IX.2009, am dat publicitatii si mi-am inregistrat la Primaria Chisinaului o Cerere prin care solicitam repartizarea unei locuinte din fondul locativ al Primariei, eu neavind casa si nici posibilitati materiale sa-mi cumpar una. Cererea mea e absolut legitima, data fiind situatia absolut speciala in care ma aflu – sunt singurul cetatean european care a obtinut azil politic in R. Moldova, ca urmare a unei tentative de santaj din partea serviciilor secrete romane de a-mi deconspira trecutul de fost agent al acestora. Din postura de gazetar, dar nu numai, am adus suficiente servicii R. Moldova, nu unui partid politic, asa cum se incearca sa se acrediteze, pentru ca, sustinindu-l in continuare pe presedintele Vladimir Voronin, se poate presupune cu usurinta ca e vorba de interese majore, de stat ale acestei tari. Nu am primit nici un raspuns de la Primarie, stiut fiind ca actualul primar, de fapt semi-primar, pentru ca atunci cind nu e in campanie electorala, e in Parlament. Chiar ca nu am glumit deloc nici in acest caz!4) Tratamentul public, criminal si bine elaborat, la care sunt supus din cele expuse mai sus, se rasfringe negativ asupra ziarului nostru, Moldova Suverana, aceasta deoarece, spre a ne desfiinta ziarul sau de a ne duce pina acolo incit sa nu-l mai putem edita, impotriva noastra au fost deschise cele mai teribile procese judiciare. Aceste procese ne-au fost intentate de catre scriitori, politicieni, oameni de afaceri, profesori universitari politruci etc. Ca sa nu mai insist asupra zecilor si sutelor de milioane de lei care ni se cer drept „despagubiri morale”, amintesc, in treacat, ca un afacerist vrea, nici mai mult, nici mai putin, cinci milioane de euro ca despagubiri morale. In aceasta ecuatie a celor care ne hartuiesc prin instantele de judecata se numara si politicieni ajunsi acum la Putere, unul fiind Serafim, Urechean. Toate acestea se desfasoara intr-o sfidare totala a legislatiei CEDO, pe fondul unor acuzatii ridicole si analfabete, insa problema consta in gradul de dependenta a unor judecatori fata de actualii guvernanti si fostii opozanti. Oricit ar fi de ris, nu-i de gluma!5) Protestul meu are caracter politic, avind motive sa ma tem de abuzurile actualei guvernari, care e dispusa la orice. Rapiditatea cu care se fac epurarile din functii ale unor inalti functionari, modul abuziv in care se schimba unele legi doar in corespundere cu votul strict al celor 53 de deputati, atit cit constituie actuala majoritate parlamentara, faptul ca organismele internationale nu se sesizeaza in raport cu aceste derapaje democratice, toate acestea la un loc, dar si altele, imi dau certitudinea ca viata mea e in pericol, ca eu si ziarul pentru care lucrez suntem deja condamnati la moarte civila, o dovada in acest sens fiind chiar luarile de pozitie a unor deputati incomodati de faptul ca ziarul Moldova Suverana refuza sa li se subordoneze. Nu-i de gluma deloc!Ma opresc, deocamdata, aici cu enumerarea motivelor care m-au determinat sa recurg la acest gest disperat. Doresc astfel, chiar si cu pretul vietii, sa atrag atentia lumii asupra gravelor abuzuri si samavolnicii care se intimpla in aceasta tara sub ochii ingaduitori ai actualei Puteri politice.Locul protestului meu va fi propriul birou de lucru, spatiu in care voi continua sa-mi fac datoria fata de ziar, sa ofer cititorilor mei credinciosi articolele pe care le asteapta, urmind sa particip in continuare, in calitate de reprezentant al intereselor ziarului si ale mele, la toate procesele juridice care ne sunt si ne vor mai fi intentate. Atit cit voi putea!Fac, pe aceasta cale, un apel catre conducerea Spitalului de Urgenta pentru a trimite salvarea spre a-mi face investigatiile de rigoare, spre a se stabili seriozitatea, corectitudinea protestului meu si pentru a-mi elibera buletinul zilnic de stare a sanatatii, pentru ca chiar nu glumesc! Mihai CONTIU in prima zi de greva a foameihttp://www.moldova-suverana.md/PS.Individul chiar e bolnav cu totul are halucinatii,artrebui sa mearga la Costiugeni ....
0