549

Romania cere acord de asociere cu UE pentru Chisinau...

“Am cerut ca noul acord la care se lucreaza in prezent sa fie unul de asociere. Acordul de asociere este inceputul de drum pentru integrarea in UE. Cred ca este foarte important sa se inceapa deja negocierile cu R. Moldova pentru liberalizarea vizelor. Este important pentru oameni sa aiba libertatea de circulatie. Dobandesc informatii, vad cum este in alte parti si schimba atitudinea oamenilor fata de reforme”, a spus Monica Macovei, presedinta Delegatiei interparlamentare Parlamentul European – R. Moldova,intr-un interviu pentru Europa Libera. “Comisia Europeana a facut vineri o declaratie in PE cu privire la situatia economica din R. Moldova. Eu am spus ca acest Guvern pro-european trebuie sprijinit pentru a nu cadea victima situatiei economice severe in care se afla tara in acest moment. De asemenea, am solicitat Comisiei Europene un pachet de asistenta mai substantial decat cel pregatit cu ceva timp in urma. Am precizat ca e vorba de un ajutor la nivel macroeconomic – micsorarea deficitului bugetar si plata salariilor si pensiilor – plus sprijin financiar pentru implementarea reformelor pe care cei care au castigat aceste alegeri si-au luat angajamentul ca le vor indeplini si pe care UE le cere. Deci interesul este comun”, a precizat Monica Macovei. La Chisinau, negocierile cu bolsevicii dau in parg: ca sa nu-l ia procurorii pentru tragediile din aprilie, comunistul Vladimir Turcan a convins mai multi tovarasi sa voteze pentru candidatul Marian Lupu. Intr-un editorial in cotidianul “Izvestia” de la Moscova, politologul rus Serghei Marchedonov avertizeaza ca “Voronin este cea mai dificila problema a R. Moldova”, iar Alianta pentru Integrare Europeana anunta “un nou curs pentru politica fata de Romania si Rusia”.
0