Stepaniuc ameninta promotorii mesajului BPR
Ieri, fiind intr-un stagiu la o televiziune, am avut ocazia sa stau la o camera din platoul de filmare al unui talk-show “interneTVizat”, ce-i avea ca invitati pe domnul Oazu Nantoi (din fractiunea PD-ului) si pe comunistul Victor Stepaniuc – protagonistul articolului si “renumitul” adept al teoriei moldovenismului si “650-zecizmului”. In timp ce faceam ultimele pregatiri pentru emisia in direct, in studiou se iveste si prezentatorul cu invitatii dupa el, ultimii dand atentie din mers cu privirile mesajului “Basarabia Pamant Romanesc” de pe tricoul meu. Nu s-au lasat asteptate nici reactiile sus-numitilor, ambii zambind, doar ca unul prieteneste iar celalalt avea pe chip un ras ce-mi sugera o bataie de joc. Ii privesc si eu cu coada ochiului, dar aratandu-ma interesat mai mult de setarea camerei. Totusi domnul Vitea nu a mai rabdat un asa mesaj in fata-si luminata de idei care de care – una mai stataliste ca alta, fara a-si exprima si dezacordul! Cu un glas domol dar ironic si o fata parca inteleapta dar cu ras pe ea, incat am inteles ca vrea “sa ma puna la punct, ce-i cu obraznicia asta in chip de romanism?” si imi da o intrebare desteapta: “Baiete, da tu ce studii ai?”, i-am raspuns ca le fac acum. Probabil a vrut sa faca o legatura cu “studiile mele de rahat si studiile lui de pedagog, invatator si istoric” sau ce calitati i-au mai fost atribuite de catre Voronin in acesti ani. “Cand o sa vin eu la conducere, voi aestia cu Basarabia Pamant Romanesc o s-o patiti!” Am ramas cam trasnit de asemenea declaratii, l-am zis ca ameninta dar razand cu pofta s-a facut a nu ma auzi. Se simtea deja o atmosfera putin incordata si a hotarat sa mi-i critice deja pe rusii pretentiosi de la noi. Derutat de asemeni schimbari il intreb:-Pai cu cine tineti dar?-Cu Moldova!Am zis si eu ca tin cu Moldova, o fi fost ca un numitor comun. A continuat sa ma treaca cu privirea toata emisiunea deja cu ironia trecuta-n manie.