"Nu-mi place cursul de Istorie a romanilo"r.Valeri Kuzmin, ambasadorul Federatiei Ruse la Chisinau:
"Nu-mi place cursul de Istorie a romanilor. Este bazat pe rusofobie. Imperiul rus a stat la baza formarii statului roman" Deschiderea zilelor culturii ?i spiritualita?ii ruseFoto: Curaj.net Valeri Kuzmin, ambasadorul Federatiei Ruse la Chisinau, s-a aratat vadit deranjat de predarea in scolile moldovenesti a obiectului Istoria Romanilor. Conform imaginilor video plasate pe internet de CurajTV, acesta a declarat ieri, 13 octombrie, in cadrul Fesitvitatii de inaugurare a zilelor literaturii si spiritualitatii ruse, ca nu are nimic impotriva istoriei romanilor, dar este impotriva cursului predat in scolile moldovenesti. "Istoria Romanilor imi place, dar nu-mi place cursul de istorie a romanilor care a fost predat in aceasta tara timp de mai multi ani. Acest curs este bazat pe rusofobie si pe stereotipuri anti-rusesti, in timp ce imperiul rus a stat la baza formarii statului roman", a tinut sa precizeze Kuzmin."Fara barbatia soldatilor rusi, dominatia turcilor ar fi putut dura poate inca sute de ani si nu se stie care ar fi fost soarta mai multor natiuni din Balcani", a tinut sa adauge Kuzmin in discursul sau de la deschiderea festivitatii de ieri.UNIMEDIA aminteste politicienii moldoveni au diferite opinii referitor la acest subiect. In timp ce premierul Vlad Filat si presedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, sunt pro predarii in scoli a istoriei romanilor, Marian Lupu, liderul PDM si candidatul AIE la functia de presedinte al ?arii, este impotriva, dorind ca elevii din ?ara noastra sa studieze Istoria Moldovei