Adolf Armbruster: Romanitatea Romanilor - istoria unei idei
Cu vreo douazeci de ani in urma am citit aceasta carte extraordinara - scrisa de istoricul german Adolf Armbruster - si dupa ce am inceput sa postez pe forum.md am regretat in permanenta cu nu pot sa o fac cunoscuta si fratilor nostri din Basarabia. Importanta ei este deosebita: scrisa de un istoric german - a carui probitate profesionala, competenta si rigoare stiintifica nu pot fi puse la indoiala de nimeni - cartea spulbera toate aberatiile debitate de semidoctii "istorici" din RM referitoare la originea poporului roman si a limbii romane, referitoare la unitatea romanilor din tot spatiul de etnogeneza a poporului roman, la "limba moldoveneasca - mama limbii romane... :))", la "poporul moldovenesc... :))" si la "limba moldoveneasca... :))".Cartea aduce - de asemenea - dovezi incontestabile ca noi, romanii, suntem urmasii legionarilor romani care au cucerit Dacia si ai colonistilor romani stabiliti pe aceste meleaguri, prezinta primele dovezi istorice despre existenta romanilor si a limbii romane - cu mult inainte decat cred analfabetii Stepaniuk, Voronin, Stati si altii de teapa lor...Ma bucur nespus ca am descoperit aceasta versiune electronica a cartii, realizata prin eforturile unor romani destoinici din Targu Mures si ca pot sa v-o fac cunoscuta si voua...Lectura placuta!http://www.bjmures.ro/publicatii/carti/A/Adolf%20Armbruster-Romanitatea%20Romanilor.pdf