Matasaru azi la Procuratura Militara
Astazi Anatol Matasaru a fost invitat la Procuratura Militara pentru a identifica politistii care l-au maltratat. Dupa aproape jumatate de an de la momentul arestarii si torturarii lui, Matasaru a putut sa vada cateva imagini fotografice din care a recunoscut cine sunt cei care l-au batut dupa arestare.«Sunt angajati ai politiei judiciare. Este vorba de Ruslan Sachisan, Octavian Sarbu, Ghenadie Floreac, Ion Ichim. Am depus marturii despre fiecare in ce mod am fost lovit, maltartat si intimidat», sustine Anatol.Prima plangere cu privire la faptul ca Matasaru a fost batut in incinta unei institutii politienesti a fost depusa chiar de judecatorul Galben, care l-a vazut la 10 aprilie, la doua zile dupa ce acesta a fost retinut. «Judecatorul a vazut ca sunt plin de vanatai si a depus o cerere, care a ajuns apoi la Procuratura Militara. Au urmat apoi cereri din partea familiei si a mea», sustine Matasaru.Dupa ce a fost eliberat din inchisoare, Anatol Matasaru a facut un control medical, cu sprijinul Centrului «Memoria». Sotia acestuia, Julieta Savitchi, ne-a explicat ca dupa ce au fost acumulate rezultatele tuturor investigatiilor, concluziile medicilor sunt ingrijoratoare. «Are un inceput de catarcta la ochi, survenita din cauza loviturilor, hipoacuzie — din cauza loviturilor, tensiune intercraniana — din cauza loviturilor, infectie renala, ficat deformat, coloana vertebrala traumatizata. Tot de la traume are un inceput de hernie, care trebuie inlaturata chirurgical,» a explicat Julieta Savitchi.Rezultatele investigatiilor mediacle vor fi de asemenea anexate la dosar.