FMI a cerut ca 150.000 de oameni sa fie disponibilizati
Costul noii transe de imprumut acordate de Fondul Monetar International ar fi disponibilizari masive in randul bugetarilor. Ipoteza a fost lansata de presedintele sindicatului Sed Lex, Vasile Marica, la Realitatea TV. Video (1) Vezi Galerie Articol "Stiu ca FMI a cerut disponibilizarea a 150.000 de angajati din sectorul bugetar, stiu ca, dupa teoria conspiratiei, acolo unde vine FMI apar probleme, miscari sociale si mai stiu ca FMI imprumuta in general guvernele corupte", a declarat Vasile Marica.Ipoteza liderului sindical n-a fost confirmata si de politicieni. Unul dintre membrii comisiei de negocieri cu FMI, ministrul Constantin Nita a refuzat sa dea detalii referitoare la varianta disponibilizarii a 10% dintre bugetari, dar a declarat ca este posibil ca pensiile si salariile sa inghete si anul viitor.http://www.realitatea.net/fmi-a-cerut-ca-150-000-de-oameni-sa-fie-disponibilizati--conform-presedintelui-sed-lex_585037.htmlOare ne asteapta si pe noi in RM asa ceva din mila lui Marian Lupu care promoveaza insistent creditul de la FMI in detrimentul creditelor chineze si rusesti fara conditii? 150 mii asta ar fi cam toti bugetarii din RM sau, proportional dupa marimea tarilor, fiecare al treilea bugetar: profesori, studenti la buget cu ridicarea taxelor pentru cei ramasi, gradinite de copii, lucratori municipali si din primarii, functionari din ministere, presedintie si aparatul parlamentului. De micsorarea pensiilor cu 20% (explozie de proteste), ridicarea impozitelor intreprinderlor cu 25% (fuga masiva a biznesului) - tac.