511

Marian Lupu cere Romaniei sa semneze tratatul cu Republica Molotov

Pupilul lui Vladimir Voronin a defectat de la Partidul Comunistilor la Partidul Democrat al lui Dumitru Diacov (adica tot acolo), dar plimba cu el si ideile bastanului. Astfel, Marian Lupu a spus ca vrea excluderea neconditionata a vizelor pentru cetatenii romani, dar prfetinde semnarea imediata a “tratatului politic de baza” si a acordului de frontiera. La fel ca multi politicieni si ziaristi de la Bucuresti, el vorbeste despre “relatii moldo-romane”, “tratat moldo-roman”, frontiera moldo-romana”, fara sa priceapa ca asemenea formulari provoaca multa iritare printre oamenii care gandesc romaneste. De ce n-am accepta si expresii de genul “olteano-roman”, “transilvaneano-roman”, dobrogeano-roman” etc? Astfel de formule aberante patrund in uz si induc in subconstientul adolescentilor si tinerilor din tot spatiul romanesc informatii neconforme cu realitatea istorica. “Decizia respectiva a guvernului (privind vizele pentru cetatenii Romaniei) contravine legislatiei. In plus, o atare decizie face imposibila inceperea negocierilor cu UE privind incheierea unui acord de asociere”, s-a trezit Marian Lupu, simuland ca vrea “sa ne tinem de neamuri”, ca Snegur si ca Lucinski. Nu uita de parteneriatul strategic cu Rusia si de continuarea colaborarii in CSI. Evident, basarabenii nu au nevoie de activisti bolsevici de tip nou. Lupu si-a dat in stamba cand s-a laudat ca l-a invitat personal Nicolas Sarkozy la Paris, pe 14 iulie, sa participe la ceremoniile prilejuite de Ziua Nationala a Frantei. "Proiectul de tratat privind regimul frontierei de stat a fost trimis Chisinaului la inceputul acestui an si nu am primit nici un fel de raspuns. Din punctul nostru de vedere suntem gata sa discutam orice fel de varianta, orice fel de raspuns primit de la Chisinau, dar nu am primit nici un raspuns", a replicat Cristian Diaconescu la aceasta obsesie. Sa speram ca seful diplomatiei de la Bucuresti nu va reconfirma frontierele Republicii Molotov si ca nu va vrea sa-si lege o asemenea tinichea de… cariera.
0