443

Razboiul panourilor electorale continua. Un simpatizant PLDM a fost ranit

Un simpatizant al PLDM, Stefan Rosca, a fost atacat in dimineata zilei de astazi, in jurul orei 4:20 de catre 3 indivizi, care au incercat sa distruga un panou electoral al PLDM-ului. Ca urmare, PLDM cere Comisiei Electorale Centrale sa intreprinda masuri pentru a asigura candidatilor electorali posibilitatea de a desfasura campania electorala, de asemenea Procuraturii Generale ca sa intreprinda masuri necesare pentru ca toti provocatorii sa fie sanctionati si Ministerului Afacerilor Interne sa inceteze masurile ce tin de intimidarea participantilor la intalnirile electorale.„Stau de paza de joi, de la 12:00 seara pana la 5:00 dimineata si stiam ca o sa apara. Si iata ca azi dimineata au venit. Erau trei indivizi de 22-25 de ani, peste 1:80 m inaltime, cu masti pe fata, care au venit si au inceput sa taie. Doi au fugit, dar pe unul am reusit sa-l prind. Unul din cei doi s-a intors cu un cutit si m-a ranit (de 6 cm) la brat. Am chemat politia, care a venit foarte repede, la fel si ambulanta, insa nimeni nu a fost gasit. Am discutat cu seful Directiei Criminalistica a Comisariatului de Politiei din sectorul Buiucani, unde a avut loc si incidentul (srt. Constitutiei), Vlad Ciobanu, la care am depus si o declaratie. Acum astept sa fiu chemat la politie... ”, a marturisit victima. In acest sens, PLDM cere Comisiei Electorale Centrale sa intreprinda masuri pentru a asigura candidatilor electorali posibilitatea de a desfasura campania electorala, Procuraturii Generale sa intreprinda masuri necesare pentru ca toti provocatorii sa fie sanctionati si Ministerului Afacerilor Interne sa inceteze masurile ce tin de intimidarea participantilor la intalnirile electorale. Liderul PLDM face apel catre Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Serviciului de Informatii si Securitate (SIS) sa respecte cu strictete legea si sa actioneze in interesul cetatenilor si nu a lui Voronin sau al PCRM.Faptul ca PCRM se face vinovat de aceste actiuni, Vladimir Filat il explica prin aceea ca ca anume PCRM este responsabil de functionarea MAI-ului si SIS-ului si ca Voronin ar trebui sa-l tina pe Papuc la Chisinau, ca sa-si exercite functiile, dar nu sa faca campanie electorala. Filat a mai adaugat ca frica domina in Moldova de 8 ani, ultimul sondaj aratand ca 77% din cetateni sunt marcati puternic de frica si se tem sa-si expuna viziunile politice.Amintim ca, intilnirea electorala a lui Vlad Filat, pre?edintele PLDM, cu alegatorii din Orhei, din 11 iulie, a incercat sa fie zadarnicita de un grup de zece provocatori in stare de ebrietate.Tot astazi, Vlad Filat a anuntat ca PLDM va desfasura o actiune publica unde vor fi prezentate toate probele promise anterior.
0