Daca vorbeai romaneste, ti se zice ca esti taran
«Cand eram copil, daca vorbeai romana in curte cand te jucai cu copiii, erai aratat cu degetul si lumea zicea ca esti taran», a declarat Alexandrina Hristov pentru revista Tabu.Alexandrina a devenit cunoscuta dupa ce a plecat de la Chisinau la Bucuresti, unde si-a lansat propriile creatii muzicale. Ea a inceput sa compuna piese proprii, cu versuri in romana, rusa si franceza, acum 11 ani. A debutat in urma cu patru ani intr-un club din Chisinau si a aparut intr-un scurt-metraj al unui regizor din Moldova. El a recomandat-o Fundatiei Phoenix, care a chemat-o pe Alexandrina in Bucuresti. A venit acum trei ani si n-a mai plecat. Avea la ea trei piese inregistrate in prealabil intr-o noapte, intr-un studio din Chisinau: «Printre flori», «Roule Taxi» si «Fata merge pe jos».«A inceput sa fie cunoscuta cantandu-le prin cluburile din Capitala. Imi pare eleganta si inaccesibila in timp ce-si toarna ceaiul rosiatic in ceasca. Adauga o lingurita de zahar si amesteca lent. O intreb daca i-a fost greu sa schimbe mediul si prietenii. Spune ca nu. «Am simtit sa vin si gata. Am venit si-am inceput sa cant». Cum a influentat-o Romania? «Nu stiu ce sa zic, e o intrebare ciudata. Ma influenteaza oamenii cu care comunic. Asta nu inseamna ca te influenteaza Romania sau alta tara», scrie revista Tabu.