TVR1 raspunde initiativei studentilor basarabeni...
TVR1 raspunde initiativei studentilor basarabeni – “dam drumul in curand la o emisiune dedicata romanilor basarabeni”In urma cu 2 zile povesteam un demers al studentilor basarabeni si a mai multor asociatii , cat si a senatorilor Urban Iulian si Viorel Badea din senatul Romaniei , ca TVR1 sa includa in grila lor de programe si o emisiune pentru basarabeni, ceea ce ar conta enorm de mult prin constientizarea publicului romanesc ca si strain asupra situatiei reale din Moldova.Mai jos aveti atasat linkul primului efect al acestui demers:Link: http://www.urbaniulian.ro/2009/05/22/tvr-catre-senatorul-urban-dam-drumul-in-curand-la-o-emisiune-dedicata-romanilor-basarabeni/Scurta descriere: Dl Sassu a mentionat in declaratia lui din linkul de mai sus ca are deja in discutie un format pentru emisiune si spera sa dea drumu la emisiune cat mai repede.Deci domnilor, se poate…..Solidaritatea romanilor cu basarabeni da roade incet incet, intr-adevar nu se pot face multe peste noapte, dar acesta este un prim pas spre o legatura mai stransa in viitoarele proiecte de solidaritate.Clasa politica incepe sa se miste, sa constientizeze ca istoria nu trebuie uitata, ei au un rol f important pe care mai tarziu istoria ii va judeca dupa faptele lor, asa cum si noi, si voi, care se solidarizeaza trebuie sa avem un aport important.Eu sunt sigur si imi exprim parerea , ca aceste demersuri de sprijin intre basarabeni si romani in diferite proiecte or sa continue.Cu aceasta ocazie, vreau sa invit pe toti cititorii acestui blog si al acestui articol, care nu si-au uitat istoria si originile, si care inca spera la democratie si libertate , un singur mesaj vreau sa va adresez dragi frati de peste Prut:Vom face tot posibilul , ca noi romanii care le pasa de soarta voastra, care nu stau indiferenti in fata televizoarelor cu o bere in mana, care se duc si “striga” vrem drepturi pentru basarabeni, care au curajul sa zica: “STOP Indiferentei” si “Ia Atitudine -Fi Solidar” , sa va fim aproape, asta imi doresc, vreau sa realizam o apropriere de solidaritate intre noi romanii-basarabenii-bucovinenii asa cum era pe vremurile trecute, renasterea solidaritatii si constientizarea ei este un necesar poporului roman pentru care eu militez.