hop , shiii , nai na na na na
Sa intimplat sa ma aflu o perioada de timp in una din tarile occidentale , tara industrializata , dezvoltata , parca cu oameni destepti .Fiind acolo ,imi cumpar sim card pentru telefon , pun bani pe el ,vin acasa , ma folosesc putin si imi dispare suma . ma duc la vinzatorul consultant , reprezantul acelui operator ca sa ma ajute , el , ca sa vezi nu prea stia ce sa faca ,de fapt nimic ;) si imi zice ca e doar vinzator si nu prea are treaba cu ofertele, diferite promotii si rezolvare altor probleme :D ma sfatuit sa sun la consultanta lor (cum e la noi cu orange , moldcell ) . Acolo ;) pina am sunat si sa razbat a trebuit sa incerc cel putin de vreo 10 ori . Reteaua era foarte rea , mai rea , ca cum odata la voxtel . Acolo , pentru a intreba de acea oferta , a trebuit sa astept 20-30 min . ;) , o rugam de una , ea imi spunea alta (limba lor o cunosc) si tot asa pina slava Domnului nu am dat de un om normal ca sa-mi spuie klar ce si cum .O femeie de la un etaj mai sus de la care ma aflam eu , scapa un cleste de prins haina deasupra mea , ma intreaba daca nu ma ranit , ii zic ca nu , si ea in raspuns zimbind imi zice ca clestele costa scump , numai atit ;) ( i lam intors )Ma duc la banca sa-mi deschid un cont bancar pentru a primi niste bani , intru , la intrare o doamna - paznica, ma conduce la o functionara si ii spune de ce am nevoie , aia , bulbuca niste ochi , parca se speriase de ceva , ne zice ca-i ocupata si ne trimite in alt bloc al bancii la o alta responsabila , aia ma primeste , imi cere actele , se uita la mine zimbind , ma intreaba de una , de alta ,si imi zice '' nu , eu cred ca nu te pot ajua cu asa ceva :) '' cheama paznica , si ii cere sa ma conduca la o alta doamna din alt sector , aia amabila , ma primeste . eu ii zic de care cont am nevoie sa-mi deschid , ea parca a incremenit si nu stia cum sa inceapa . Chema un coleg de al ei , si impreuna cu el sau chinuit jumate de ora , cautind in calculator informatia cum sa inceapa deschiderea contului , au sunat la un departament ca sa ceara sfatul cele de mai sus - au citit in fata mea un fel de ghid bancar la calculator cam cum ar trebui sa inceapa si cam ce fel de cont am eu nevoie :DDDAm facut o simpla comparatie intre ai lor si ai nostri ,cum se lucreaza acolo si cum la noi , in conlcuzie totusi nu prea am inteles de ce noi , parca mai oamanosi , mai harnici ca ei ,traim mai rau ;) oare de ce ?