669

De ce-i doresc Rusiei o catastrofa

Simplu de tot. Ca sa putem supravie?ui noi, basarabenii. Caci cred ca am scapa de un regim dictatorial doar daca in Rusia ar incepe o revolu?ie care ar nimici totul in calea ei, daca ar fi lovita de un asteroid, daca popoarele subjugate, numite republici autonome, s-ar desprinde de Moscova ?i ?i-ar proclama independen?a in maniera in care o fac regiunile separatiste din fostul spa?iu sovietic, incurajate ?i sus?inute de Imperiul Raului, daca ar fi asimilata de China ?i inca multe alte scenarii frumoase pe care i le doresc din tot sufletul. Caci nu vad cum altfel am putea scapa de imbra?i?area-i sufocanta, de “frate mai mare”.?i daca in anii ‘90, intreaga Europa Centrala ?i de Est se elibera de sub jugul comunismului datorita prabu?irii Imperiului Sovietic, acum asistam la un proces invers, in care cateva ?ari postsovietice agonizeaza, transformandu-se din state relativ democratice in clone minuscule ale metropolei, fiind in pericol de a fi lichidate din cauza unei Rusii revan?arde care i?i vrea inapoi coloniile. Ramane de vazut cat va dura delirul imperial al Rusie megalomane ?i al liderilor ei KGB-i?ti, care se vor o supraputere, ?i daca noi, victimele colaterale, vom reu?i sa ramanem intregi sau vom fi inghi?i?i ?i strivi?i, ca ?i alte da?i, de misionarii de la Rasarit.
0