de ce n-avem cinematografe in romana?
In Chisinau: din cele 3 cinematografe Patria, Lukoil si Flacara toate filmele sunt dublate in rusa...Acuma dupa ce au facut mall-ul "Malldova" au construit 6 sali - cinematograf multiplex si tot apartin Patria multiplex - iarasi filmele dublate in rusa, fix ca la Moscova...Problema e de ce nu se gasesc investitori (romani) care sa faca si ei cinematografe unde filmele (americane) sa fie cu subtitre in romana exact asa cum e in Romania? Fix asa cum au facut rusii sa faca si romanii, cel putin in Chisinau deocamdata. Eu nu-s businesman , dar treaba asta rusii au inceput-o cu vreo 10 ani in urma din '98-99 cu cinematograful Patria... puteau sa investeasca si romanii... nu exista interes?Cui credeti ca-i convine situatia asta? Eu de vreo 4-5 ani m-am resemnat si cum a aparut internetul cu trafic nelimitat, am renuntat demult sa mai merg la cinema ... filmele le scot de pe net si le privesc in original... asa ca n-ar trebui sa-mi pese? Dar iata lumea continua sa fie rusificata inclusiv prin cinematografele cu filmele in l.rusa si nimanui nu-i pasa de asta... macar sa incerce sa faca asa ca l.romana sa concureze cu rusa in Chisinau ... din partea lui Chirtoaca nici o reactie?