531

Moldova: Liderii opozitiei, santajati cu rapirea copiilor

Regimul comunist a recurs la metode neortodoxe ca sa obtina cel de-al 61-lea vot necesar pentru alegerea presedintelui, iar liderii opozitiei au confirmat ca asupra deputatilor din opozitie se exercita presiuni enorme. Un deputat liberal s-a pomenit cu dosar penal, iar altuia i s-a propus sa numeasca suma pentru care ar fi dispus sa-si vanda votul. Mai mult chiar, au lasat sa se inteleaga ca ar fi vorba chiar si despre rapirea copiilor deputatilor din opozitie, transmite Deutsche Welle.Vicepresedintele Aliantei Moldova Noastra, Veaceslav Untila:"...I se fura copilul cuiva si ii propune: - Votezi comunistii si-ti dam copilul inapoi".Liderul PLDM, Vlad Filat:"Faptul ca noi nu am iesit pana acum si nu am vorbit despre cazuri concrete - ceea ce tine de presiuni, santaj - atunci cand se ajunge deja la copii... aceasta nu inseamna ca noi nu vom vorbi despre acest lucru. Dar vom vorbi dupa data de 28 mai. Si sa nu creada ei (comunistii - n.n.) ca vor reusi, prin intimidare si santaj, sa obtina inca 4 ani de guvernare rusinoasa in Republica Moldova".Vicepresedintele PL, Dorin Chirtoaca, a comunicat ca deputatului Vadim Vacarciuc i s-a propus sa numeasca orice suma pentru votul sau, iar deputatul Ana Gutu s-a pomenit cu un dosar penal despre care nu stie nimic."Au existat tentative de corupere a membrilor fractiunii Partidului Liberal. Vadim Vacarciuc, colegul nostru de la Balti, a fost abordat in sensul acesta. Am auzit, de asemenea, informatii neconfirmate cu privire la doamna Corina Fusu si doamna Ana Gutu. Insa pozitia noastra este foarte clara - nici un fel de cooperare si colaborare cu Partidul Comunistilor, asa cum este decis acest lucru de ani de zile".ziua.net
0