Moldova 1: Tinem in primul rand cu Moldova, cu siguranta in al doilea rand trebuie sa tinem pumnii Romaniei!
Aseara pentru prima data am auzit cuvinte demne din partea unui jurnalist de la TRM, dupa foarte mult timp. Nu-mi amintesc cand ultima oara am auzit din gura unui jurnalist din „Dealul Schinoasei” atata adevar, demnitate si curaj. Nici macar nu-i cunosc numele tanarului ce a tradus Eurovisionul alaturi de „intepata cu voce infecta”.Cert e ca dupa ce acel tanar a spus „Elena are o piesa foarte draguta, compusa de autor cunoscut, iar daca tinem in primul rand cu Moldova, cu siguranta in al doilea rand trebuie sa tinem pumnii Romaniei!”.„Intepata” a ramas pentru cateva zeci de secunde muta, probabil a fost si ea mirata de curajul tanarului de alaturi. Eu am fost mandru. Mai ales ca aceste cuvinte veneau imediat dupa superba piesa a tanarului din Belarus, adapostit in Norvegia, probabil din aceleasi motive care ne-au facut pe noi sa aprindem lumanari la 6 aprilie. Alexander Rybak e un tanar indragostit de povesti frumoase, chiar daca asta ar putea durea. Tanarul de la TRM e si el un romantic. Nu a ezitat sa-i indemne pe toti telespectatorii sa-si dea votul pentru Elena, chiar daca a facut-o impotriva regulamentului, dar si mai grav, impotriva regimului.Nu stiu daca de maine acel baiat va mai fi pe la TRM, cu siguranta se va alege cel putin cu o mustrare aspra. Indiferent ce va pati, el va fi un erou pentru mine, va fi un erou pentru noi, cei indragostiti de povesti frumoase, cei ce cu orice risc, nu vor ezita niciodata sa spuna ce simt si nu vor ezita niciodata sa ascunda adevarul.