646

Vlad Cubreacov discrediteaza imaginea Romaniei

"Vlad Cubreacov, fost deputat crestin democrat in Parlamentul de la Chisinau, distribuie la Consiliul Europei CD-uri, care discrediteaza imaginea Romaniei, prezentand statul vecin ca ar fi implicat in cadrul actiunilor de protest din 7 aprilie. Despre aceasta scrie bloggerita Vio pe blogul sau personal. Informatia este confirmata si de catre postul de radio Europa Libera (asculta audio mai jos). Vlad Cubreacov nu a fost de gasit la telefonul mobil pentru a comenta acuzatiile, care i se aduc.“Dimineata m-am ciocnit pe coridoarele Consiliului Europei de Vlad Cubreacov. Am remarcat intamplator ca ppcd-istul impartea CD-uri pe care am reusit sa observ ca scria “Moldova”. Mi-am propus sa il caut mai apoi si sa vad care-i treaba cu CD-urile. Cateva minute mai tarziu, ma pomeneam in centrul de presa, conversand cu jurnalista romanca Iolanda Badilita, care avea in mana un CD pe care erau imprimate imagini de la “revolutia” de la Chisinau si pe care scria ceva de genul “The truth about protests from Moldova”. Jurnalista romanca mi-a spus ca CD-ul contine imagini video de la protestele din 6-8 aprilie si ca sunt montate astfel, incat discrediteaza imaginea Romaniei, evidentiind ipoteza implicarii ei in aceste evenimente”, scrie Vio.Bloggerita mai precizeaza: “Am incercat dupa asta sa il caut pe Cubreacov, insa nu am reusit sa il gasesc pe coridoarele institutiei, desi il vazusem cu cateva minute in urma fumand o tigara pe terasa. Am decis atunci ca il voi astepta la intrarea in hemiciclu, intrucat urma sa inceapa partea a doua a zilei, fiind convinsa ca il voi intalni aici. Sedinta incepea si nici urma de Cubreacov (...) M-am gandit atunci: comisarii romani sunt la muchie de cutit cu cei rusi, aparand interesele cetatenilor Republicii Moldova, in timp ce moldovenii nici nu se prezinta la dezbaterile despre tara pe care o reprezinta, fiind ocupati cu distribuirea de materiale false si denigratoare la adresa altui stat, asa-zis “dusman”, si cu tigari la terasa”. http://www.unimedia.md/?mod=news&id=10592
0