Alte marturii din infernul lui Voronin
Vadim Ungurean, student la istorie, nu mai iese din camin din seara de vineri. Cea in care a fost eliberat de la politie. Nu de frica, ci pentru ca n-are voie. E sub arest la domiciliu. Orbitele invinetite incep sa-i treaca, dar nu arata deloc bine. Are fata umflata, schiopateaza vizibil cand merge si se tine de spate. Se plange de dureri la rinichi. Am fost batut cu pumnii si cu picioarele, povesteste Vadim. Potrivit datelor oficiale, difuzate de Ministerul de Interne si Procuratura de la Chisinau, pe parcursul ultimei saptamani au fost arestate 200 de persoane. Presa de opozitie constata insa ca numarul celor care se afla in arest se ridica la cel putin 800. “Eram in Piata, in fata Guvernului, pe la 1 de noapte dinspre marti spre miercuri, impreuna cu o mana de oameni care mai ramasese la acea ora acolo. Mi-au sarit in spate catva indivizi in civil si m-au doborat. Alaturi, bateau o fata. Am incercat s-o apar si am acoperit-o cu corpul meu. Atunci au inceput sa ma loveasca pe mine, cu picioarele in fata”, isi aminteste Vadim. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5593959-marturii-din-infernul-lui-voronin.htmPOZA: http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2009-04-14-5594037-41-dovada-batailor.jpg"N-a apucat sa mai vada ceva. Spune ca i s-au pus catusele, ca a fost urcat cu fata in jos pe bancheta din spate a unui autoturism Mercedes, care nu era al politiei, si dus impreuna cu alti tineri intr-o directie pe care n-a putut s-o intuiasca. Au fost scosi din masina intr-un garaj, care s-a dovedit, mai tarziu, al Comisariatului Centru din Chisinau. Acolo a fost supus primului interogatoriu. Sustine ca a fost batut din nou, doar pentru ca a indraznit sa incerce sa citeasca procesul verbal care i s-a intocmit. In urmatoarele cateva zile, pana in seara de vineri, a fost tinut impreuna cu inca peste 20 de tineri, printre care si un profesor de liceu, intr-o incapere de 3 pe 4 metri, fara geam, cu o gaura minuscula de aerisire. In tot acest timp, n-au primit nimic de mancare, iar cand cereau sa mearga la toaleta sau sa li se dea de baut, erau injurati si din nou loviti cu brutalitate. “Ii ofeream gardianului 50 de lei, din banii nostri, ca sa ne ia o paine, iar restul sa si-l pastreze. N-a vrut!”, spune Vadim. "