2481

Voronin criminal!

Valeriu Boboc, unul din retinuti in urma evenimentelor din 7 aprilie de la Chisinau, a murit in arestul politiei. Ala Boboc, mama baiatului, nu crede ca fiul ei a fost omorat de o piatra, o caramida sau din cauza intoxicatiilor cu gaze necunoscute, asa cum li s-a adus la cunostinta atunci cand au mers sa-l ia de la morga. „E lovit in cap si la ceafa, nu e vorba de o lovitura intamplatoare. A fost omorat in batai”. Noi vom face tot posibilul sa aflam cum s-a intamplat acest lucru”, plange dna Ala. Ultima oara a discutat cu fiul la telefon in seara de 7 aprilie, intre orele 18:00 – 19:00 si acesta i-a spus ca se afla la locul protestelor din centrul capitalei. Valeriu lucra vanzator la piata, dupa lucru, el si inca doi prieteni au mers in Piata Marii Adunari Nationale. „Marti seara nu s-a intors acasa. Am auzit ca a decedat o persoana, ne-a spus inima ca e vorba de Valeriu, eu si sotul am avut dureri de inima. N-am mai putut lua legatura cu el. Am fost informati abia vineri despre moartea lui...”, ne spune plangand mama tanarului decedat.Victor, tatal baiatului lucreaza taxist. Ne spune ca spre miezul noptii de 7 aprilie se gasea in preajma cladirilor devastate ale Presedintiei si Parlamentului. „Am auzit tipete, impuscaturi. Am avut o presimtire ca baiatul meu e acolo. Dupa aceea, trei zile nu l-am mai putut gasi”. Potrivit tatalui tanarului, desi acesta avea o lovitura adanca la tampla, expertiza medico-legala a constatat decesul in urma unor intoxicatii cu gaze necunoscute. „Se vede ca a fost tarat de coate. Are mai multe vanatai pe corp. Politia ne-a spus ca a fost gasit mort la locul protestelor”, ne mai spune dl Victor.Valeriu Boboc nu era membru al vreunui partid, potrivit parintilor in campania electorala acesta a fost sustinatorul Partidului Liberal. La 5 mai ar fi implinit 24 de ani. Si-a lasat in urma parintii indurerati, pe sotia Natalia si un baietel, Dragos, de doi ani. Funeraliile vor avea loc astazi la orele 14.00.http://www.jurnal.md/article/13875/ Semnale despre abuzuri sexuale asupra fetelor retinute in strada La Ziarul de Garda au parvenit semnale ca unele dintre tinerele retinute de politie in timpul protestelor au fost abuzate sexual. Tinerele retinute la politie, care au opus rezistenta propunerelor de cooperare cu politia au fost supuse abuzurilor fizice, dar si violentelor sexuale. Acest lucru a fost http://www.unimedia.md/?mod=news&id=10304confirmat de unul dintre lucratorii medicali care a examinat unii dintre tineri pe parcursul acestor zile, in cadrul Comisariatelor de politie. La Comisariatul General de politie ni s-a spus ca nu sunt detinute fete si nu se stie despre asemenea cazuri.Totodata, doua dintre reporterele Ziarului de Garda au fost amenintate cu rafuiala prin abuzare sexuala de catre reprezentantii fortelor de ordine in cadrul incidentului din 8 aprilie din spatele Guvernului R.Moldova.
0