Sunt o nepoata cuminte ?i voi vota a?a cum mi-a zis bunelul
Cu cat ne apropiem de acest 5 aprilie, spiritele se incing tot mai mult, cre?te miza, lumea a inceput sa faca prognoze electorale, se agita ?i nu contenesc sa se intrebe ce-i a?teapta dupa aceste alegeri. Pana ?i discu?iile cu amicii de la replicile banale “ce faci in weekend” au devenit mai serioase ca de obicei. Vorbesc cu cei de acasa, to?i ma intreaba daca merg sa votez, unde, cand…dar, mai ales, pentru CINE.Pana cand ?i in discu?ia cu bunelul a fost inevitabil subiectul electoral! Dupa ce se interesa de sanatate, de ?coala, daca am ce manca la Suceava ?i daca nu am nevoie de un pachet de acasa (problemele existen?iale ), ma intrebase daca merg la Bucure?ti si daca da, cu cine am de gand sa votez. Dupa doua secunde de ezitare, vazandu-ma ca tac, imi spusese cu cine va vota el. Culmea, parerile noastre s-au dovedit acelea?i! Nu zic ca nu ma-mpac cu bunelul, dar totu?i nu totdeauna in discu?iile noastre ajungem la un consens ?i avem aceea?i pozi?ie. Iata acum s-a dovedit invers! ?tiam ca am un bunel modern, dar mi-am dat seama ca gande?te mult mai liber ?i democratic decat mul?i tineri de la noi care inca nu realizeaza pe ce lume traiesc ?i ce ar trebui sa faca concret pentru a schimba situa?ia.Citisem pe blogul lui Sergiu Ribu o fraza care m-a amuzat ” Vrei salvezi viitorul ?arii???Ascunde pa?aportul bunicilor!!!“. Cel pu?in alegerile precedente au dovedit cat adevar poarta aceasta afirma?ie. E imposibil sa dovede?ti unui batran care traie?te cu nostalgia vremurilor de pana la ‘90 care e situa?ia de fapt. Unica solu?ie e sa ne prezentam la urne, noi, tinerii, intr-un numar cat mai mare pentru a fi puterea hotaratoare in aceste alegeri.Ma bucur totu?i ca sunt un caz fericit, am un bunel care gande?te limpede. Surcica nu sare departe de trunchi!