Si daca nu esti roman, dar esti rus nu trebuie sa te mindresti cu asta? Dar daca esti german sau evreu, ceh sau croat sau iugoslav?
In afara de aceasta: care este contributia ta la faptul ca esti roman? Ai decis tu sau ti s-a dat aceasta calitate in urma unor merite?
Tot in aceeasi ordine de idei: s-a proslavit natiunea romana prin tine cumva? Adica, in mare parte, natiunea romana s-a proslavit prin oameni care nu ai nici cea mai mica treaba cu tine, exact ca si in exemplul din fabula cu gistile romei.
A spune ca te mindresti ca esti roman este echivalent cu a spune ca te mindresti ca esti alb, ca ai ochi albastri si ca ai inaltime de 185.
A te mindri ca esti roman e tot una cu a te mindri ca te cheama Ion si ca numele tau este Popescu.
antiquaru...dv: "... paralel ..." - poate obtuz ? 35 , vacutza:...
antiquaru: "...
Administrator@@_...paralel...
poate obtuz ? ..." - eu nu prea vad sens in a te mindri cu ceva ce nu ai facut tu insusi sau macar participat ... :)
Mindria ca faci parte dintr-un trib face parte din lista de modalitati prin care ?amanii manipuleaza prostii care mor pentru cauzele ?amanilor :)
Apropo, pozitia mea este foart evidenta in cazurile cind acest "instrument" incearca sa fie introdus prima data. De ex. in cazul la PCRM in Moldova. Ei incearca sa educe o generatie care sa se mindreasca ca sunt Moldoveni. Scopul fiind crearea propriului trib care sa faca ceea ce vor PCRM.
Administrator@@_...eu nu prea vad sens in a te mindri cu ceva ce nu ai facut tu insusi sau macar participat ... :)...
Esti cumva organism modificat genetic? Adica apartenenta la o cultura (adoptarea anumitor valori etice/morale/etc) s numeste ca nu am participat? Orice individ participa la cultura unei comunitati, vrea el asta sau nu vrea.
antiquaru...Orice individ participa la cultura unei comunitati...
aceste contributii aleatorii au loc in toate triburile si dupa parerea mea nu sunt motiv pentru "mindrie".
Exista unii dintre noi care intr-adevar pot spune ca au "participat". De ex. Stati cu dictionarul lui, poate intr-un careva viitor probabilistic sa fie venerat in calitate de "moldovean 'adevarat'" :)
Intelegi-ma corect! Eu sunt pro-triburi! Si sunt de parerea ca trebuie de luptat pentru tribul tau! Pur si simplu sunt impotriva auto-sugestiilor de genul "hai sa fim mindri ca suntem XXX" ...
Trebuie de privit cu mintea clara realitatea. Eu sunt DV din tribul Romanilor si supravietuirea si prosperitatea mea si a genelor mele depinde de supravietuirea si prosperitatea tribului meu!
Odata ce ai inteles acest lucru, dragostea de neam se transofrma din ceva abstract in ceva foarte real, necesar si as spune eu _pragmatic_.
M-am mandrit, ma mandresc si ma voi mandri intotdeauna!!!
si o sticla de vodka!
0,
Si daca nu esti roman, dar esti rus nu trebuie sa te mindresti cu asta? Dar daca esti german sau evreu, ceh sau croat sau iugoslav?
In afara de aceasta: care este contributia ta la faptul ca esti roman? Ai decis tu sau ti s-a dat aceasta calitate in urma unor merite?
Tot in aceeasi ordine de idei: s-a proslavit natiunea romana prin tine cumva? Adica, in mare parte, natiunea romana s-a proslavit prin oameni care nu ai nici cea mai mica treaba cu tine, exact ca si in exemplul din fabula cu gistile romei.
A spune ca te mindresti ca esti roman este echivalent cu a spune ca te mindresti ca esti alb, ca ai ochi albastri si ca ai inaltime de 185.
A te mindri ca esti roman e tot una cu a te mindri ca te cheama Ion si ca numele tau este Popescu.