774

50 de studenti de la Universitatea Cuza au fost opriti in vama Leuseni

Un grup de studenti de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi s-au organizat si au vrut sa participe la protestul de azi, din Pata Marii Adunari Nationale. Au reusit sa mobilizeze cam 40 de basarabeni si vreo zece romani de dincolo de Prut. Dar granicerii sau vamesii moldoveni ii tin de doua ore la frontiera si nu le permt sa intre in Republica Moldova invocind diverse pretexte, si refuzind sa indice exact legea pe care se bazeaza, sau sa elibereze un act scris, care sa justifice interdictia de intrare.Facem apel la mass-media, organizatiile de drepturile omului si intitutiile de stat abilitate sa intervina sau monitorizeze acest caz, care pare sa fie unul abuzivPersoana de contact: Anastasia Condruc +373 79756779date contact vama Leuseni: http://www.customs.md/index.php?id=640P.S. La ora 11,15 am sunat la linia fierbinte a Serviciului de Graniceri si mi-a raspuns cineva care s-a prezentat Ion Costas. Acesta a promis ca va investiga cazul, dar a refuzat sa-mi spuna cine e seful postului de graniceri de la Leuseni, cica nu e secret de stat, dar trebuie sa fac un demers special pentru a-l obtine. Am reusit sa scot de la el doar numele lui si al sefului cel mare: Igor Colenov.
0