480

Chirtoaca s-a intalnit cu cateva mii de cetateni moldoveni din Italia si i-a chemat sa-si convinga rudele de acasa sa voteze sch

Dorin Chirtoaca, vicepresedinte al Partidului Liberal, a participat in week-end-ul trecut la trei intalniri cu cetatenii moldoveni, plecati la munca in Italia. “Acestia sunt nemultumiti de birocratia comunista, care nu le permite prelungirea pasapoartelor, ii deranjeaza coruptia din Republica Moldova, ca sunt scursi de bani si injositi, inclusiv sunt nemultumiti de faptul ca nu sunt suficiente sectii de votare in Italia”, a declarat Dorin Chirtoaca pentru UNIMEDIA. Potrivit vicepresedintelui PL, la intalnirile din Roma si Bolognia au participat cate circa 500 de cetateni moldoveni, iar in Padova – cateva mii.„Se simte cat de mult isi doresc ca munca lor sa nu fie in zadar, deoarece cetatenii moldoveni trimit acasa bani si mentin economia, dar nu vad sa existe o determinare in ceea ce priveste integrarea europeana. Ma bucur ca m-au primit deschis. Am simtit o sustinere din partea lor. Erau si oameni foarte informati si mai putin informati, dar toti isi doresc ca la 5 aprilie sa castige democratia in Republica Moldova. Cert este ca ei isi doresc sa se intoarca acasa si sa depuna efort ca si copiii lor sa-si poata crea un viitor in Republica Moldova”, a mai declarat Dorin Chirtoaca.„I-am indemnat sa participe activ la alegeri in cele doua sectii de votare din Roma si Bolognia si sa-si convinga rudele de acasa sa voteze schimbarea la 5 aprilie, deoarece ei sunt mai credibili si mai in drept sa solicite acest lucru”, a mai precizat vicepresedintele PL.Solicitat de UNIMEDIA, Constantin Dodon, unul dintre cetatenii moldoveni din Italia, care a participat la intalnire, a declarat: „Asteptam schimbari in Republica Moldova. Chirtoaca mi-a parut un baiat serios si bine pregatit. A raspuns la intrebarile noastre, si-a notat problemele cu care ne confruntam in Italia. Am sunat acasa si am vorbit cu vreo 10 familii prietene si le-am convins sa voteze schimbarea la 5 aprilie”.Potrivit datelor statistice oficiale, in Italia sunt plecati in jur de 200 000 de moldoveni. Asociatiile moldovenilor din Italia vehiculeaza cifre de peste 300 000 de cetateni moldoveni, care muncesc in peninsula.
0