Emisiune la TVR1 dedicata Republicii Moldova
Am citit zilele acestea in ziarul “Timpul” (apoi pe blogul Stelei Popa), despre initiativa lui Viorel Badea,vicepresedintele Comisiei de Politica Externa a Senatului Romaniei de punere pe post in cadrul TVR1 unei emisiuni saptamanale dedicata romanilor din R. Moldova.Multi se intreaba probabil ce poate face o asemenea emisiune in ziua de azi cind Tv-ul a fost inlocuit cu Internetul. Eu zic ca poate. Chiar multe. Da, adevarat ca publicul TVR1 nu e atit de numeros, nu prea multi tineri din Romania isi dedica serile in fata acestui post national de televiziune. Totusi aparitia unei asemenea emisiuni ar putea acoperi (macar partial) golul informational din Romania in tot ce tine romanimea din partea stinga a Prutului, nevoile, problemele (mai ales acum in pragul alegerilor) cu care ne confruntam. Ar distruge multe din stereotipurile legate de basarabeni. Caci cum zicea si autorul declaratiei :“Nu exista la televiziunile din Romania, decat in regim de exceptie, stiri despre R. Moldova, care este invocata, eventual, cand presedintele Voronin mai lanseaza o serie de atacuri contra Bucurestiului sau vreun cuplu sinistru de genul Gorbunov/ Grebenov se nimereste intr-un caz precum cel de la Brasov.“Eu sunt de-acum in asteptarea acestei emisiuni. Am o admiratie de mica pentru acest post TV si regret mult ca a fost scos de pe frecventa nationala a Moldovei. Ea exista. Deocamdata ca proiect. Isi va gasi oare implimentare?…