962

A fost ucis Marian Cozma

A fost ucis Marian Cozma Duminica, 08 Februarie 2009Handbalistul roman, in varsta de 26 de ani, jucator in Ungaria la formatia Vezsprem, a fost injungiat mortal noaptea trecuta, intr-o discoteca din Veszprem.Presa ungara sugereaza ipoteza unei confuzii a agresorilor, acestia intentionand sa atace un alt barbat care semana cu romanul. Din primele informatii, Marian Cozma a fost ucis de catre niste localnici de etnie roma.Medicii au incercat sa-l salveze mai bine de doua ore, dar totul a fost in zadar. In urma altercatiei, alti doi coechipieri, sarbii Ivan Pesic si Zarko Sesum, au fost grav raniti. Marian Cozma ar fi implinit 27 de ani pe 8 septembrie. Pana in acest moment nu se cunoaste nationalitatea atacatorilor.Informatia a fost confirmata, pentru Pro Sport, de prietenul handbalistului Rares Jurca. "Am fost si eu informat de acest lucru, nu pot sa cred", a spus Jurca.Parintii acestuia, fosti handbalisti, au declarat ca ultima oara au vorbit cu fiul lor aseara, in jurul orei 11.30. Vestea decesului a fost primita azi dimineata, acestia urmand sa ajunga la Budapesta in cateva ore. „Sunt terminat, nu stiu ce sa cred. Nascuse nevasta unui coleg de-al lor, Ivancic, si s-au dus sa sarbatoreasca. A iesit un conflict si baiatul meu a iesit afara. Au bagat trei cutite in el!Acum plec spre Ungaria, off Doamne, nu pot sa cred, aseara la 11:30 vorbisem cu el si era bine. Isi facea planuri de viitor!", a precizat tatal jucatorului, citat de Pro Sport.Acesta a mai declarat pentru RTV ca in vara acestui an Marian urma sa se casatoreasca. "Nu stiu nimic despre atacatori. Stiu doar ca el nu mai este. Ma duc sa mi-l aduc acasa", a declarat Petre Cozma, tatal handbalistului ucis aseara cu trei lovituri de cutit in inima.In aceasta dimineata, suporteri ai echipei Vezsprem s-au dus la locul tragediei unde au aprins lumanari si au tinut un moment de reculegere. In ultimele ore, zeci de persoane din orasul unguresc si-au aratat regretul cu privire la disparitia jucatorului roman, iar reprezentantii clubului vor sa organizeze o seara dedicata memoriei lui Marian Cozma, apreciat de coechipieri, dar si de fanii unguri ai acestui sport. VICTIMA UNEI GRESELI?Titlurile din presa ungara relateaza despre o ipoteza noua legata de acest caz: atacatorii l-au confundat pe roman cu o persoana cu care se aflau in conflict. "Atacatorii au avut un conflict cu un barbat la fel de inalt, care se pare ca disparuse vineri seara. Agresorii au avut niste conturi de reglat si l-au injunghiat pe Cozma cu un cutit, confundandu-l cu altcineva. Asadar, cea mai plauzibila ipoteza este ca Marian Cozma a murit din greseala", relateaza RTV din presa de la Budeapesta.Performata la 2,11 metriLa Campionatul Mondial de handbal masculin din Croatia, care s-a finalizat in ianuarie 2009, acesta inscrisese 18 goluri. In urma cu o saptamana Cozma, pivotul echipei nationale de handbal, a declarat ca nu mai vrea sa joace in cadrul acesteia. Motivul pentru care a refuzat participarea este legat de un conflict cu antrenorul lotului, Aihan Omer.Marian Cozma ar fi implinit 27 de ani pe 8 septembrie. Era cunoscut in lumea handbalului sub numele de "Pasarila", datorita inaltimii sale impresionante, 2,11 m. “Cred ca sunt cel mai inalt handbalist din lume. M-am obisnuit cu ideea. Fiecare om are avantajele si minusurile sale", declara Marian Cozma in urma cu doar cateva saptamani. In opinia acestuia, prezenta in cadrul echipei Veszprem i-a oferit posibilitatea sa se perfectioneze in handbalul de performanta.Injunghiat pentru a doua oaraIn martie 2005, Cozma, care evolua la Dinamo Baumit Bucuresti, a fost batut si injunghiat de un grup de opt persoane. Handbalistul a avut o plaga pe spate, in apropierea coloanei vertebrale. Cozma a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca, iar medicii i-au spus ca a avut noroc ca nu a ramas paralizat.Desi rana de atunci a fost destul de grava, fiind localizata in apropierea coloanei vertebrale, Cozma a revenit in sala de sport dupa doar o luna si jumatate. “Primul lucru care i-am intrebat atunci pe medici este daca imi va afecta cariera, dar mi-au zis ca totul va fi OK. Acum nu mai am absolut nici o o problema la spate”, avea sa declare, la scurt timp de la acel, incident Marian Cozma, pentru publicatia Clik.“Visa sa castige Liga Campionilor”Cozma avea in palmares Cupa Cupelor, adjudecata cu Veszprem, insa dorea mai mult de la cariera lui. “Visa sa castige Liga Campionilor”, a marturisit astazi, printre lacrimi, Petre Cozma, tatal jucatorului la RTV. Cozma si-ar fi dorit sa joace alaturi de francezul Nikola Karabatici, la Kiel, pe care l-a admirat luna trecuta la Campionatul Mondial din Croatia, unde Romania a ocupat locul 15. 10 goluri in meciul cu AustraliaCozma era responsabil cu glumele la lotul national al Romaniei. Mai tot timpul cu zambetul pe buze, masivul jucator statea in deplasari alaturi de Rares Jurca, cel mai bun prieten al sau. Ignorat la Cupa Mondiala de selectionerul Aihan Omer, care-l prefera pe Eremia Paraianu pentru postul de pivot, Cozma si-a trait momentul de glorie la meciul cu Australia, castigat cu 40-20 de tricolori. In acea partida, “Pasarila” a marcat 10 golori din tot atatea suturi pe poarta.Ilyes: “Nu-mi revin deloc!”Ferenc Ilyes, coleg cu Cozma la Veszprem, e in stare de soc. Ilyes se afla in barul in care s-a produs agresiunea asupra lui Cozma. “Nu-mi vine sa cred ce s-a intamplat! Incredibil! Nu-mi revin deloc! Am luat calmante, ca sa pot adormi spre dimineata!”, a reactionat romanul care evolueaza pentru nationala Ungariei.Ilyes e nascut la Odorheiul Secuiesc, dar joaca pentru reprezentativa maghiara. Mama lui Ilyes, care a evoluat pentru nationala Romaniei, ne-a declarat: “Cozma era prietenul familiei noastre. Ii faceam mancaruri speciale”.Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace
0