3592

fork()

//1717 • belfiore 28 ianuarie, 00:58//1712, "vei avansa mult mai repede daca vei analiza partide jucate:1. partidele tale - obligatoriu2. partide tematice jucate de maestri - pentru cultura generala"dar ceva timp de pus la dispozitie pentru a face toate astea nu se gaseste pe undeva? ca la mine e saracie lucie la capitolul asta :)//1718 • fmh 28 ianuarie, 17:31//1716, din punct de vedere practic, cred ca asa situatie e posibila doar intr-o partida jucata de doi adversari foarte slabi.Argument: albul are avantaj material decisiv. Pentru negru e mai simplu sa renunte, deoarece nu are sanse sa scape prin remiza. Pentru alb e mai simplu sa forteze schimbul turnurilor pentru a da mat cu regele si regina.//1717, belfiore: "... dar ceva timp de pus la dispozitie pentru a face toate astea nu se gaseste pe undeva? ..." - se gaseste.jucand o partida pierzi timp.analizand o partida pierzi timp.in loc de doua partide jucate, joaca doar una si analizeaz-o :-) //1820 • belfiore 6 februarie, 02:13//1718, fmh: "... in loc de doua partide jucate, joaca doar una si analizeaz-o" - imi propui o situatie similara cu cea in care se afla un elev de clasa a 3 care isi face temele pentru acasa. invata ceva la un obiect, rezolva 5 probleme la matematica, mai invata ceva la inca un obiect... si cand vine mama, ii verifica temele: constata ca din cele 5 probleme la matematica, una este gresit rezolvata... si intreaba (tot) pe copil: unde ai gresit? iar el bietul, sta, se uita, se gandeste... o ia de la capat... foarte probabil ca si a doua oara sa o rezolve gresit, pentru ca mintea si cunostintele lui de la varsta aceea ii permit sa analizeze problema si propria rezolvare gresita dupa puterile lui...morala: eu sunt copilul, tu? :)//1821 • fifineatza 6 februarie, 02:24//1820, belfiore: "... morala: eu sunt copilul, tu? :) ..." - lolll , ce comparatie... :)))))p.s. cand eraqm mica, parintii m-au obisnuit sa invat singura.... mama era cu literatura (ma punea sa citesc si sa fac comentarii si rezumate), iar tata era cu matematica (ma lasa singura sa rezolv problema).... nu zic, ca nu-mi aratau si nu-mi explicau... dar, ma lasau "sa-mi bat capul"... asa si la sah... degeaba cer ajutor ca, de multe ori nu-l primesc.. asa ca imi bat capsorul.. si, mai prind cate o musca.. sau mai castig.... :) Sahul e joc de gandire.... ufff,, na ca iar am luat-o pe "aratura" adica am deviat de la subiect....asa ca, nu-ti mai plange atata de mila si pune-ti capul la contributie... si eu pierdeam o gramada de partide... mai pierd si acum...dar, eu joc de placere... deci, relax... si joaca... :)Eu si doar eu....//1822 • fmh 6 februarie, 12:06//1820, am incercat sa caut de unde vine aceasta analogie cu scoala. Cred ca am gasit. Poftim:"am fost crescuta si educata intr-un sistem comunist care mi-a dat informatii si trunchiate si cosmetizate."Cred ca deja ai facut primul pas, cel mai important. Deja esti constienta de anumite neajunsuri ale tale, a ramas sa le interzici acestor neajunsuri sa te domine :)Zici tu ce vrei, dar bietul copil invata pentru ca e fortat sa invete. Asa a fost intotdeauna. Scoala a fost intotdeauna o inchisoare pentru copii, o inchisoare inventata de cei maturi. Multi copii cresc si raman dominati de experienta negativa din scoala chiar si atunci cand devin si ei maturi.Prima mea experienta a fost in clasa 1 la scoala. Ne-a bagat o ora de sah pe saptamana nu stiu care birocrat. A venit o femeie mica, urata, cu glas gros, care permanent striga si impartea note negative la bietii copii. Acum inteleg ca era o sahista mediocra, altfel nu ar fi ajuns sa dea lectii de sah unor pici. Iar ca pedagog in genere era o nulitate. Oare e de mirare ca pana la 16 ani sahul nu m-a interesat absolut si ca unica analogie cu sahul era glasul gros al acestei femei? :)Pentru tine, cu sahul, nu e la fel. A juca sah e alegerea ta constienta. Nu te impune nimeni ca la scoala sa inveti ceva ce nu doresti, sa faci teme in fiecare zi.Dar de ce oare e asa de plictisitoare scoala, atat pentru cei care nu au interes sa invete, cat si pentru cei care se pricep bine, dar se plictisesc foarte repede si o fac din intertie? De vina e abstractia. Omul are o anumita sarcina. Se straduie prin diferite metode sa obtina un rezultat. Daca manifesta tenacitate, de multe ori isi atince scopul. Si toata experienta negativa e eclipsata de satisfactia morala si estetica. Dar, atunci cand comunica rezultatul si metoda altor oameni, autorul face abstractie. Comunica doar metoda cea mai simpla, algoritmul. Factorul psihologic e absolut ignorat.Poti sa incerci metoda mea, dar nu promit ca ea e universal efectiva. Eu nu am inceput de la cartile de teoria sahului. Sunt si ele plicitsitoare (cel putin pentru un incepator), pentru ca marea majoritate a lor sunt si ele abstractii pure. Eu am inceput de la biografiile marilor maestri. Nici un antrenor emerit cu dulapul plin de distinctii nu te va putea invata niciodata ceva la fel de bine. Din simplu motiv ca el nu e la nivelul acestor ilustri practici.Multi mari maestri din trecut nu au avut niciodata antrenori. Nici "armate" de secundanti si teoreticieni. Nici computere si baze de date a debuturilor. Ei au ajuns la anumite adevaruri empiric, prin munca proprie. Uite ce a zis Alehin (unul dintre campionii mondiali) despre sah (nu citez mot a mot):"Greselile altor oameni ni se par foarte instructive. Aceasta e o iluzie. Mult mai valoroase sunt greselile proprii. Sahistul avanseaza doar daca lucreaza constient asupra neajunsurilor proprii."Nu pot sa nu observ analogia cu alt aforism:"Posibilitatea de a fi neinvins e in tine. Posibilitatea de a invinge e in adversar."Sun Zu, "Arta razboiului" (tratat clasic de strategie din China Antica)Ca sa nu te plictisesc prea mult cu mesajul acesta lung, iti recomand sa citesti "Cum am devenit mare maestru". Ideile expuse aici sunt inspirate din aceasta lucrare. E o mini-biografie a unui sahist ilustru, care a mai fost si un pedagog genial - A. Nimzovitch. Nimzovitch scrie extraordinar de atractiv si lejer, chiar si manualul lui de sah "Sistemul meu", care e considerat de multi experti (si de mine, care nu sunt expert), cel mai bun manual de sah al tuturor timpurilor, se citeste ca literatura artistica.//1823 • Caliogstro 6 februarie, 12:20Nu aveti nimic contra sa deschideti o tema separata?Chirtoaca prezident al Republicii Moldova!!!//1824 • fifineatza 6 februarie, 16:26//1823, eu zic sa cenzurezi mesajele care nu au nici o legatura cu aceasta tema. In tema asta sa se posteze strict mesaje ce contin mutarile la jocul de sah + comentarii aferente (si asta strict la joc)...Eu si doar eu....//1825 • fmh 6 februarie, 21:56Nu am inteles motivul pentru care a fost cenzurat //1822, care a fost un raspuns la un mesaj de mai sus.Eu ma stradui sa nu bag spam si mesaje fara continut pe forum, dar atunci cand se cenzureaza un mesaj lung, rezulta ca eu pur si simplu pierd timp atunci cand il scriu.Nu am intentia sa comentez sau sa critic comportamentul moderatorului.Nu am intentia sa cer explicatii din cateva motive:- intrebarile directe adresate moderatorului pot fi calificate ca atac personal si contravin normelor de comportare pe forumuri- in caz ca va fi data daca o explicatie, pentru mine nu exista nici o garantie ca va fi data anume cea reala si nu una formala- nu voi reveni aici pentru a citi un eventual raspuns
0
belfiore07 Февраля 2009, 02:16
B
belfiore07 Февраля 2009, 02:16

fifineatza,
fmh
imi pare rau. cel mai mare neajuns al meu cred ca este in comunicare, in sensul ca nu reusesc sa ma fac inteleasa in ceea ce am vrut sa spun. am incercat, dar nu reusesc. cred ca trebuie sa las loc celor care se exprima mult mai bine decat mine

0
  • 0
  • 0
ssb07 Февраля 2009, 02:31
S
ssb07 Февраля 2009, 02:31

:))

0
  • 0
  • 0
fifineatza07 Февраля 2009, 02:33
F
fifineatza07 Февраля 2009, 02:33
belfiore
...1820 fifineatza, 1822 fmh imi pare rau. cel mai mare...

sorry, eu nu am vrut sa jignesc pe nimeni cu vorbele mele... am mai spus: "relax si joaca"... :)

p.s. nici eu nu le prea am cu genul asta de comunicare pe forum, chat sau messenger... iar in viata reala daca nu cunosc persoana, la inceput nu sunt prea vorbareata... mai mult ascult, apoi incep...

0
  • 0
  • 0
ssb07 Февраля 2009, 02:36
S
ssb07 Февраля 2009, 02:36
fifineatza
...relax si joaca...

pai daca e doar relax cum o sa fie doar o joaca?:D

* vreau sa fac o partida de sah si nu mi se incarca blitzul..:(

0
  • 0
  • 0
fifineatza07 Февраля 2009, 02:44
F
fifineatza07 Февраля 2009, 02:44
ssb
...pai daca e doar relax cum o sa fie doar o joaca?:D...

hmmm... nici tu nu m-ai inteles... alta era ideea... :)

0
  • 0
  • 0
ssb07 Февраля 2009, 02:52
S
ssb07 Февраля 2009, 02:52
fifineatza
...SSB: "... pai daca e doar relax cum o sa fie doar o...

da am inteles euprea bine:)

intrebarea fuse retorica:)

fifineatza
...mai mult ascult, apoi incep...

devineinteresant:) incepi a pune maturi?:DD

0
  • 0
  • 0
belfiore07 Февраля 2009, 18:38
B
belfiore07 Февраля 2009, 18:38

"asa ca nu-ti mai plange atata de mila" - eu nu m-am plans decat de lipsa de timp... argument: statistica RHP, 7 feb 2009: "mari2611, moves this month - 388; belfiore, moves this month - 115". ceea ce inseamna ca mari2611 a jucat sah de vreo 3 ori mai mult decat belfiore intr-o saptamana, cu efecte directe asupra experientei de joc. si asta in conditiile in care belfiore se afla inca in situatia de a nu sti exact cand, cum si de ce este mat dupa cum discuta cu mari2611 de curand pe numitul RHP. cred ca asta nu este plans de mila, ci doar constientizarea propriului statut: ma aflu inca in stadiul de incepatoare absoluta! adica exact ce se afirma in postul
: "esti constienta de anumite neajunsuri ale tale...". ma intreb daca nu cumva inscrierea mea pe RHP a fost prematura? poate ca trebuia mai intai sa invat a juca si abia apoi sa ma inscriu, ca sa nu creez impresii gresite
"am incercat sa caut de unde vine aceasta analogie cu scoala" - inseamna ca nu m-am facut bine inteleasa: nu am incercat o analogie cu scoala (si constrangerea), ci cu PROCESUL DE INTAVARE in sine (din punctul de vedere al copilului). tocmai de aceea, copilul din povestea mea a fost plasat intr-un context domestic si nu unul de scoala. in mod intentionat, din povestea mea a lipsit... profesorul, pentru ca exact asta imi lipseste mie acum: profesorul care sa imi dea acele notiuni de baza. e adevarat ca le pot descoperi si singura, dar asta imi va lua timp mult mai mult (si mult mai multe greseli de joc) decat unuia caruia i s-au explicat de catre cineva mai experimentat. de aceea stilul meu de joc este unul... copilaresc (asa cum a fost si matul dat ca exemplu aici in forum), chiar daca (sunt de acord cu tine) a juca sah a fost ALEGEREA MEA CONSTIENTA. iar in acest punct rationamentul tau este corect: "de vina este abstractia" si voi reveni la el pentru ca imi place, dar catre final devine abrupt si nu mai serveste... cauzei.
in privinta metodelor de a invata, cred ca sunt atatea... cati oameni sunt, pentru ca fiecare are felul sau propriu in care acumuleaza cunostinte si avanseaza. e firesc ca metoda ta sa nu fie universal valabila decat ca principiu(aici ai dreptate, ii recunosc si eu universalitatea): ai asociat invatatul cu ceva care ti-a placut sau ti-a starnit interesul la un moment dat. ca exemplu personal - si eu, in scoala, am invatat limba engleza pentru ca imi era foarte draga doamna profesoara, si nu pentru ca m-as fi gandit cumva la vremea aceea ca imi va fi extrem de folositoare mai tarziu... la fel cred ca functioneaza procesul si in cazul jucatorilor de sah: marea majoritate au invatat principiile si jocul in copilarie pe langa bunic sau tata sau unchi, in orice caz pe langa cineva drag. in felul asta, procesul de invatare (plictisitor si greu in sine) s-a amestecat cu ludicul si n-a parut o povara, asa cum s-a intamplat in cazul tau cu doamna profesoara :). cata vreme ai asociatul sahul cu acea amintire, inteleg ca nu ai avut interes pentru el si l-ai descoperit ca placere abia cand l-ai asociat cu biografiile care ti-au placut...
cand s-a ajuns la momentul la care fiecare se poate descurca pe cont propriu sunt de acord cu voi (fmh, fifineatza): cel mai bine se invata din greselile proprii. iar maximele citate sustin foarte bine teoria...
in fine, multumesc pentru recomandari. voi cauta cartile "Cum am devenit maestru" si "Sistemul meu", iar daca le voi gasi, va fi deja un pas inainte pentru mine: voi asocia sahul cu... lectura (fiindca asta este una din marile mele placeri), deci va fi deschis drumul catre imbinarea de care vorbeam mai devreme si va voi tine la curent

0
  • 0
  • 0
ssb07 Февраля 2009, 20:30
S
ssb07 Февраля 2009, 20:30
belfiore
..."asa ca nu-ti mai plange atata de mila" - eu nu m-am...

care

belfiore

?:)

0
  • 0
  • 0
fifineatza07 Февраля 2009, 21:17
F
fifineatza07 Февраля 2009, 21:17
belfiore
...cel mai bine se invata din greselile proprii...

Corect! Dar, si mai bine este sa inveti din greselile celuilalt.... :)

0
  • 0
  • 0
mitica7308 Февраля 2009, 03:58
M
mitica7308 Февраля 2009, 03:58
belfiore

belfi, te asigur ca majoritatea au invatat din infrangeri usturatoare. Tatal meu m-a invatat DOAR cum se muta piesele ( nici macar rocada, despre care vorbea, insa eu nu intelegeam ). Prima data insa am aflat ca un nebun o diagonala a fost atunci cand dupa aprox. primele 3 mutari de deschidere am lasat pionul b2 fara aparare ( cu calul din b1 la locul lui, si bineinteles, turnul din a1 ). Cred ca eram in clasa 1 atunci. Insa, din acel moment am retinut lectia usturatoare. La fel a fost cu transformarea pionului si cu numarul de regine: unkiul meu a scos 7 regine!!! Iarasi, usturator, insa benefic... Din acel moment n-am mai jucat serios, ( decat cateva tentative prin cl.a 3-a, cu o colega de-a mea de clasa, care a fost Campioana Europei la sah mai tarziu, si care e GM international )... Asta pana in momentul in care am venit in Bucuresti si am inceput iar sa mananc bataie serios. De data asta insa mi-a placut sa invat cate oleaca... :) Asa ca, mult succes!!!
As vrea sa mai adaug ceva: de foarte multe ori sahul a fost UNICA mea satisfactie. Acest lucru se intampla atunci cand nimic altceva nu mergea bine... Si la sah luam bataie, insa eram satisfacut estetic pe deplin! Se poate spune ca sahul era unicul meu prieten...

0
  • 0
  • 0
belfiore09 Февраля 2009, 09:33
B
belfiore09 Февраля 2009, 09:33
mitica73
...Se poate spune ca sahul era unicul meu prieten...

dar oamenii... ai incercat sa ti-i apropii? :) stiu ca suntem "serviti" cateodata cu rautati gratuite; dar - oare - nu avem momente cand facem la fel? stiu ca oamenii dezamagesc; dar - oare - nu dezamagim la randul nostru niciodata? stiu ca nu au intotdeauna timp si pentru noi; dar - oare - noi am fost intotdeauna disponibili pentru ei?
imi place sa cred ca omul a fost facut sa traiasca printre oameni... si ca Dumnezeu a creat lumea pe puterea intelegerii OMULUI pe care l-a trimis sa traiasca in ea, printre semenii sai. Si i-a dat minte, trup, suflet si spirit pentru a-l ajuta sa evolueze prin interactiune: cu ceilalti, cu mediul, cu Dumnezeu insusi. Sahul, neavand toate astea, poate da DOAR satisfactii estetice. Oamenii, insa - dau SI asa ceva... iar cateodata cu mult mai mult si altadata - nedrept de putin...
mi-am permis discursul asta, fiindca tot a creat domnul moderator acest topic de discutii libere. ii multumesc pentru oportunitate :)

p.s.: totusi, am inteles perfect ce ai vrut sa zici si sunt de acord cu tine. doar am divagat si eu nitzel :)

0
  • 0
  • 0
fifi15 Ноября 2009, 22:06
F
fifi15 Ноября 2009, 22:06

Update: Continuati, va rog, aici, toate discutiile referitoare la sah (mod de invatare, pasiuni, etc....) care nu au legatura cu partidele.. Asta ca sa nu facem off-topic in tema pt. laude...
neptunia 13 noiembrie, 23:14
e vorba de fifi sau de neptunia? sau de amandoua?!
placere este, dar nu stiu cand se va transforma in pasiune...
fifi 13 noiembrie, 23:28
se referea la mesajul
care se referea la mesajul
... :D
am mai spus: sahul iti dezvolta capacitatea de a gandi.. de a stabili strategii... de aceea este folosit si de cei ce lucreaza in top management... nu cred ca pentru acestia sahul nu este o pasiune... si, nu uita! tu esti amatoare.. ca si mine, ca si ceilalti de aici... pasiune poate fi pentru marii sahisti, dar pt. ei deja este o cariera....
ac se citi fara "nu"...

fifi
Mitica73 14 noiembrie, 07:15
pai nu stiam asta, si mi s-a parut mai precaut sa nu pun aceeasi parola la toare conturile
neptunia 14 noiembrie, 08:48
Mitica73 - merci pentru lamurire. Asa am gandit si eu, dar nu stiam daca am inteles corect avand in vedere ca, prin raspunsul 2843 ("Pentru inceput una e suficient. Principalul e sa o stie cat mai bine"), Caliogstro pare a duce discutia in alta parte.
fifi "este folosit si de cei ce lucreaza in top management" - ai la indemana un exemplu concret de strategie de management construita pe baza tehnicilor sahistice sau e o informatie din cultura generala? Intreb asta pentru ca as vrea sa inteleg concret in ce fel poate fi folosit sahul in viata. Din punctul asta de vedere, foarte interesanta mi se pare, de exemplu, informatia introdusa in alt topic de Caliogstro despre partida cifrata in cartea "Through the Looking-Glass and what Alice Found There" a lui Lewis Carroll.

In ce priveste afirmatia mea ca "nu stiu cand va deveni o pasiune" ma refeream doar la posibilitatea ca sahul sa devina modalitatea preferata de petrecere a timpului liber sau macar una din cele mai importante. Desi nu exclud complet aceasta posibilitate.
fifi 14 noiembrie, 13:00
da, am...
iar, nu ai inteles.. las-o balta...
Caliogstro a spus-o la modul general...
ce ai vrut sa spui, ca sa inteleg si eu?

0
  • 0
  • 0
fifi15 Ноября 2009, 22:13
F
fifi15 Ноября 2009, 22:13

Mitica 73: "... ce ai vrut sa spui, ca sa inteleg si eu? ..." - ca "victoriile" se obtin treptat... si, daca vrei sa obtii ceva trebuie sa fi relaxat... toate la timpul lor...

0
  • 0
  • 0
mitica7315 Ноября 2009, 22:13
M
mitica7315 Ноября 2009, 22:13
fifi
...Update: Continuati, va rog, aici, toate discutiile...

asadar?

0
  • 0
  • 0
mitica7315 Ноября 2009, 23:15
M
mitica7315 Ноября 2009, 23:15
fifi
...Mitica 73: "... ce ai vrut sa spui, ca sa inteleg si...

pai te-a contrazis cineva in aceasta privinta?

0
  • 0
  • 0
fifi16 Ноября 2009, 00:58
F
fifi16 Ноября 2009, 00:58
mitica73
...pai te-a contrazis cineva in aceasta privinta?...

pai am zis eu ca m-a contrazis cineva? Mai, Mitica, tu dormi? :)

0
  • 0
  • 0
mitica7316 Ноября 2009, 01:17
M
mitica7316 Ноября 2009, 01:17
fifi
...tu dormi?...

fifi: fififi atenta fata: eu nu inteleg rostyul unor mesaje... Dupa parerea mea, Urania ( alias Belfi ), a scris intodeauna pertinent si cu bun simtz. Nu inteleg insa care e problema ta cu ea? Daca eista una, atunci zi-o pe fatza, pt ca, a te lega de mesaje si a gasi vulnerabilitati e usor. In mesajele mele eista ata vilnerabilitati ortografice cat si conceptuale ( probabil, in functie de starea in care eram atunci cand le-am scris ). Insa la Belfi/Neptunia nu gasesc semenea hibe. Oricum, asta este ultimul mesaj de-al meu privitor la "furca" dintre voi doua! Fie ce-o fi!

...Urania ( alias Belfi...

voiam sa scriu Plutonia... pardon, Neptunia...:) Glumeam! :) Sper sa nu se supere Belfi. Printre altele, ea este unul dintre cei mai buni astrologi din tara!!! La modul CEL MAI SERIOS!

0
  • 0
  • 0
fifi16 Ноября 2009, 01:19
F
fifi16 Ноября 2009, 01:19
mitica73
...fifi: "... tu dormi? ..." - fifi: fififi atenta fata:...

nici eu nu inteleg... si nu cred ca am jignit pe cineva aici.... oki... asta va fi ultimul meu mesaj scris aici si, probabil pe acest forum... eu, am incercat sa destind putin atmosfera la sah cu glume, povesti si voie buna ... daca voi (adica, tu) crezi ca am facut altceva, atunci fie cum zici tu.. fifi se retrage...

0
  • 0
  • 0
mitica7316 Ноября 2009, 01:54
M
mitica7316 Ноября 2009, 01:54
fifi
...daca voi (adica, tu)...

nu ma pune pe mine de aceeasi parte deoarece ti-am mai spus ca eu am opiniile mele, iar tu, belfi, cali etc le au pe ale lor. e una, ir ( ceea ce e corect ), e altceva :) Iar atmosfera destinsa si glumele sunt pe placul meu!

fifi
...asta va fi ultimul meu mesaj scris aici si, probabil pe acest forum...

P.S. Am uitata!!!! Vad ca e in trend sa te retragi glorios :) Pai ma retrag si eu in acest caz! Va rog frumos sa ma rugato frumos sa revin cu tot cu medalii...:))) Glumem fifi! Hai sa fim seriosi acum: o discutie este o discutie, iar daca cumva te-am jignit eu cu ceva, atunci imi cer scuze! Nu se va mai intampla ...:((((

0
  • 0
  • 0
caliogstro16 Ноября 2009, 02:14
C
caliogstro16 Ноября 2009, 02:14

Hei, oameni buni, acus va bag pe toti la racoare.

0
  • 0
  • 0
ssb16 Ноября 2009, 02:27
S
ssb16 Ноября 2009, 02:27
mitica73
...Belfi/Neptunia ... + ".. Urania ( alias Belfi )...

da asta cum si in care categoried e analiza a datelor se tracteaza?!

0
  • 0
  • 0
neptunia16 Ноября 2009, 02:28
N
neptunia16 Ноября 2009, 02:28

Draga Fifi,
recunosc ca nu mi-a placut atitudinea ta. Care? Aceea de a vorbi in numele tuturor. In primul rand mi-ai raspuns in numele lui Mitica73, caruia ii adresasem DIRECT o intrebare. Cred ca o putea face si singur, dupa cum s-a si intamplat, de altfel. Apoi, ai vorbit si in numele lui Caliogstro atunci cand am mentionat un post de-al lui (fara sa cer vreo explicatie cuiva anume, nici macar autorului in sine; daca o considera necesar, cred ca putea raspunde in numele sau personal). Ai vorbit si in numele meu atunci cand eu am incercat sa explic ce inteleg prin transformarea sahului in pasiune pentru mine, citandu-ma si scriindu-mi ca nu am inteles (ce? propria mea afirmatie? ca aceea e citata in raspunsul tau). In fine, ai dezvoltat ideea de pasiune pe mai multe puncte care puteau avea sau nu legatura cu ceea ce scrisesem eu (pentru ca nu ai argumentat) si pornind de la ideile tale ti-am pus o intrebare. In mod paradoxal, atunci cand ai scris in numele celorlalti, ai avut raspunsuri detaliate; abia atunci cand s-a pus problema sa raspunzi in numele tau personal ai devenit LACONICA cu un simplu "da", fara a mai dezvolta. Aveam dreptul ca toate astea sa ma deranjeze, in conditiile in care incerc sa interactionez cu TOTI membrii forumului care, asa cum afirma si Mitica73 au opiniile lor?

0
  • 0
  • 0
mitica7316 Ноября 2009, 02:29
M
mitica7316 Ноября 2009, 02:29
caliogstro
...Hei, oameni buni, acus va bag pe toti la racoare...

nu e bine pe timp de iarna...:)

ssb
...da asta cum si in care categoried e analiza a datelor se tracteaza?!...

e sah curat frate... dar nu intelegi tu :))))))))

0
  • 0
  • 0
ssb16 Ноября 2009, 02:29
S
ssb16 Ноября 2009, 02:29
mitica73
...ea este unul dintre cei mai buni astrologi din tara!!!...

ei numai spune, cum face horoscopul ca numai Cali e infierbantat de a trimete pe totisa se racoreasca?!

0
  • 0
  • 0
mitica7316 Ноября 2009, 02:35
M
mitica7316 Ноября 2009, 02:35
neptunia
...Draga Fifi...

noi incercam sa intram in cooldown, e bine sa facem toti la fel Neptunia. Apropos, am inteles, ca in semn de prietenie, fifi ti-a deskis o partida? Am vrea sa o vedem finalizata, daca nu e cu suparare... Si sa o analizm. Fifi in privinta asta are dreptate: trebuie sa joci si sa piersi mult ca sa inveti. Iar noi, ca "Boshii neincoronati" ai sahului, vom analiza obiectiv si vom decide cu umor. Din analize ( in primul rand proprii ), se invata f bine si rpd! GL!!!

ssb
...a numai Cali e infierbantat...

lasa ca pe forum se aplica alta astrologie: cea a lui Cali! :)))

0
  • 0
  • 0
ssb16 Ноября 2009, 02:40
S
neptunia
...Aceea de a vorbi in numele tuturor...

cu mici exceptii stimata d-na/d-ra, cu mici exceptii...:)

http://www.youtube.com/watch?v=XijqehXBGZc&feature=rec-HM-fresh+div

0
  • 0
  • 0
S

* o batuta din banat..;)

0
  • 0
  • 0
caliogstro16 Ноября 2009, 02:40
C
caliogstro16 Ноября 2009, 02:40

Nu va imbulziti ca o sa va molipsiti de gripa

0
  • 0
  • 0
mitica7316 Ноября 2009, 02:42
M
mitica7316 Ноября 2009, 02:42
ssb
...mici exceptii...

bine ca sunt mici :)

caliogstro
...Nu va imbulziti ca o sa va molipsiti de gripa...

punem masti si ne si injectam daca trebuie! Dar ne place totusi sa ne inbulzim :) E in firea moldovanului!

0
  • 0
  • 0
ssb16 Ноября 2009, 02:43
S
ssb16 Ноября 2009, 02:43
caliogstro
...de gripa...

ia grip[a de mijocel
si bate-on joc asa nitel
ca batuta banateana
sa fie ca dobroceana

http://www.youtube.com/watch?v=XijqehXBGZc&feature=rec-HM-fresh+div

mitica73
...Dar ne place totusi sa ne inbulzim...

La fantana cu uluc
Sau strans fetele buluc

0
  • 0
  • 0
caliogstro16 Ноября 2009, 02:44
C
caliogstro16 Ноября 2009, 02:44
mitica73
...si injectam daca trebuie...

ei ei, ai ajuns sa te injectezi? Poate mai bine niste iarba tare?

0
  • 0
  • 0
mitica7316 Ноября 2009, 02:45
M
mitica7316 Ноября 2009, 02:45
ssb
...sa fie ca dobroceana...

de ce dobrogeana si nu moldoveana?

caliogstro
...ei ei, ai ajuns sa te injectezi? Poate mai bine niste iarba tare...

pai asa cere gripa...:))

0
  • 0
  • 0
ssb16 Ноября 2009, 02:47
S
ssb16 Ноября 2009, 02:47
mitica73
...de ce dobrogeana si nu moldoveana...

pentru diversitate:)

0
  • 0
  • 0
mitica7316 Ноября 2009, 02:48
M
mitica7316 Ноября 2009, 02:48
caliogstro
...sa te injectezi...

stii piesa "Pisimo v redaktziu" a lui Vysotkii? <...ukolotisea i pomytsia...> :)))

ssb
...pentru diversitate...

mergea si "niponeana" pt diversitate :)

0
  • 0
  • 0
ssb16 Ноября 2009, 02:49
S
ssb16 Ноября 2009, 02:49
mitica73
...niponeana...

cu derivabilitate catre ea neuclidiana si in cadere libera ca cea newtoniana..:)

0
  • 0
  • 0
mitica7316 Ноября 2009, 02:50
M
mitica7316 Ноября 2009, 02:50
ssb
...cu derivabilitate catre ea neuclidiana si in cadere libera ca cea newtoniana...

si amandoua relative ca la Einstein :)

0
  • 0
  • 0
caliogstro16 Ноября 2009, 02:50
C
caliogstro16 Ноября 2009, 02:50
mitica73
...Caliogstro: "... sa te injectezi ..." - stii piesa...

se poate de rugumat peyota, de mirosit praf alb. Sau se poate cum se obisnuieste la noi, un pahar de vin negru, si nu ne ia gripa porcina sa fim chiar si cei mai mari porci din republica :)

0
  • 0
  • 0
neptunia16 Ноября 2009, 02:51
N
neptunia16 Ноября 2009, 02:51
ssb
...neptunia: "... Aceea de a vorbi in numele tuturor ..."...

SSB- "cu mici exceptii..." - e buna oricand si o exceptie, dar tocmai una mica? :)

0
  • 0
  • 0
mitica7316 Ноября 2009, 02:52
M
mitica7316 Ноября 2009, 02:52
caliogstro
...sa fim chiar si cei mai mari porci din republic...

LOOOOOOOOL, pi de asta nu ne prinde gripa, ne recunoaste drept " svoi " :)

neptunia
...SSB- "cu mici exceptii..." - e buna oricand si o exceptie,...

una mica confirma o regula mica... si se poate etrapola :)

0
  • 0
  • 0
neptunia16 Ноября 2009, 02:57
N
neptunia16 Ноября 2009, 02:57
mitica73
...Apropos, am inteles, ca in semn de prietenie, fifi ti-a deskis o partida?...

partida se face cu mare drag. De sah, bineinteles: si partida, si dragul. Sau, matematic vorbind, vine asa: sah x (partida + drag). La desfacerea parantezei, rezulta drag de sah + partida de sah. Rezultatul vi-l furnizam pentru analiza.

0
  • 0
  • 0
ssb16 Ноября 2009, 03:00
S
ssb16 Ноября 2009, 03:00
caliogstro
...un pahar de vin negru, si nu ne ia gripa...

tocmai amluat unul si cu usturoi si cu cartofi cu ciupi..:)

* am luat gripa de mijocel
si am vanturato pe deal nitel
sa sembuibe intre schini
sa ramana-n maracini

:)

mitica73
...poate etrapola...

in grupoidul abelian se mai admite dar extrapolarea se adulmeca cu alte idei:)

0
  • 0
  • 0
mitica7316 Ноября 2009, 03:01
M
ssb
...ocmai amluat unul si cu usturoi si cu cartofi cu ciupi..:)...

hmmmm, cred ca nu ti-au picat bine...:)

0
  • 0
  • 0
ssb16 Ноября 2009, 03:01
S
ssb16 Ноября 2009, 03:01
neptunia
...De sah, bineinteles: si partida, si dragul...

:))

0
  • 0
  • 0
M
neptunia
...matematic vorbind...

pe mine unul m-ai bagat in ceata...:( Poate Cali o descurca.

0
  • 0
  • 0
mitica7316 Ноября 2009, 03:03
M
mitica7316 Ноября 2009, 03:03
...tu clasa a 5cea ai trecuto? ca e de nivelula cesteia...

serios???? Hm, in acest caz eu nu stiu cum am terminat studiile elementare

0
  • 0
  • 0
ssb16 Ноября 2009, 03:03
S
ssb16 Ноября 2009, 03:03
mitica73
...unul m-ai bagat in ceata...

tu clasa a 5cea ai trecuto? ca e de nivelula cesteia..:D

neptunia
...dar tocmai una mica...

e buna una si buna dar dacamai e si nebuna chiar cand e neptuna?! neptunia ne poate spune neptunia le stie mai bine - pan si factori a desface si culauri ai descoase

0
  • 0
  • 0
ssb16 Ноября 2009, 03:04
S
ssb16 Ноября 2009, 03:04
mitica73
..., in acest caz eu nu stiu...

da eu de un' sa stiu atunci?:D

0
  • 0
  • 0
mitica7316 Ноября 2009, 03:04
M
mitica7316 Ноября 2009, 03:04
ssb
...e buna una si buna dar dacamai e si nebuna chiar cand e neptuna?! neptunia ne poate spune neptunia le stie mai bine - pan si factori a desface si culauri ai descoase...

aha, a fost tare vinul?:)

...da eu de un' sa stiu atunci...

pai tu cam le stii pe toate :)

0
  • 0
  • 0
mitica7316 Ноября 2009, 03:06
M
mitica7316 Ноября 2009, 03:06
ssb
...poila...

se pricepe?

0
  • 0
  • 0
ssb16 Ноября 2009, 03:06
S
ssb16 Ноября 2009, 03:06
mitica73
...Poate Cali o descurca...

cat priveste descurcatul nu stiu dar cat priveste infierbantatulapoila sigur...:)

mitica73
...aha, a fost tare vinul...

cum canta Dumitras odata

Dulcei vinul
Dulcei vinul
Dar mai dulcei mandramea
Dulcei vinuul Dulcei vinul
Dar mai dulcei dragostrea/gripa mea..

:D

0
  • 0
  • 0