petntru Traian, qwer s.a. din Tara....
Desigur, este foarte imporant, ca unii romani din Tara pierd timpul de odihna, si mai vin pe un forum basarabean, incercand sa se lemureasca si sa inteleaga problemele reale... Pacat ca krawt s-a "dat numai in kef", dar cred stie si el ce face.Unicul fapt ce l-as evidentia este ca nu trebuie invinuiti basarabenii ca de ..."nu stiu ei cine sunt si ce vor". Majoritatea inteleg bine, si cel mai onest si corect, ar fi sa se spuna adevarul despre toate. Nu mai este timpul lui ceausescu, iar Tara apartine unor blocuri puternice si democratice. Nu mai este cazul sa se linguseasca in fata rusilor, chiar daca aceia inca mai dau gaze.... Cu rusii, nimeni, si nici odata, nu sa inteles pana la capat, si totul a iesit pe dos, cum mai rau si pentru rusi, si pentru vecini.... Basarabenii stiu acestea foarte bine, si deacea au fost foarte sarcastici cu toate incercarile lui Basescu de a face un "joc diplomatic in manusi albe" cu putin....Ce intr-adevar m-a pus in garda pe mine, este aceasta fotografie care o anexez. E de la inscaunarea noului patriarh al bisericii ortodoxe ruse - schimbarea la fata, idelogica, a kgb-li i pcus. Mie mi-a devenit clar ca intalnirea lui Basescu cu Chirtoaca, recent la Chisinau, a fost contramandata nu la ordinul lui voronin, ci a lui putin. Si asta inseama ca voronin a "fost uns" pentru urmatorul termen, si ca inca patru ani rusii isi vor face mendrele in Basarabia. Iar Occidentul, actual, e in criza financiara si economica, si ei nu vor face presiuni asupra rusilor. Deci timpurile vor fi in contiunuare foare grele pentru romanii basarabeni. Asta e.... As fi bucuros sa dea Dumnezeu sa nu am dreptate.