621

La Lenin, a doua zi dupa Vieru…

aptul ca, a doua zi dupa ce l-a „deplans” pe Vieru, marele stab comunist si presedinte de tara Vladimir Voronin a mers cu flori la monumentul lui Lenin - „primul conducator al statului sovietic, cu ocazia implinirii a 85 de ani din ziua mortii sale” (comunica MOLDPRES) - nici nu m-a intristat, nici nu m-a enervat. Ba chiar m-am bucurat ca si-a dat atat de repede, iarasi, arama pe fata. Caci marti, la inmormantarea Poetului, s-au si auzit voci potrivit carora comunistii nu mai sunt atat de rai, daca au organizat funeralii atat de frumoase… Comunistii nu sunt rai, ei sunt pragmatici. Motiv din care nu-i costa nimic sa se inchine fatarnic unui Poet care a urat cu toata fiinta sa comunismul si care a suferit din cauza lui, apoi sa-l comemoreze pe „tatuca” acestei molime - „nu numai un conducator genial, ci si un organizator genial”, potrivit discursului prezidential.…Speriat, probabil, de zecile de mii de oameni veniti sa-l conduca pe ultimul drum pe Grigore Vieru, presedintele Voronin s-a grabit ieri la „Moldexpo” ca sa-si linisteasca electoratul fidel: eu am fost la inmormantarea unui roman anticomunist dar… nu v-am tradat. Ce bine ar fi sa-i ajutam pe toti sa ramana langa „conducatorul lor genial”!
0