649

Bulevardul Renasterii din capitala si-ar putea schimba denumirea in bulevardul Renasterii „Grigore Vieru”

Bulevardul Renasterii din capitala si-ar putea schimba denumirea in bd. Renasterii „Grigore Vieru”. „Am venit cu aceasta idee care a fost acceptata de principiu atat de primar (Dorin Chirtoaca – n.r.), cat si de Mihai Cimpoi (presedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova – n.r.)”, a declarat pentru Info-Prim Neo Oleg Cernei, consilier municipal din fractiunea AMN. „Nu cred ca Grigore Vieru si-ar fi dorit ca prin redenumirea unei strazi sa provoace un conflict. Acest lucru nu este luat in calcul de cei care propun ca str. Puskin sa fie redenumita Grigore Vieru”, a mai spus consilierul. Pe 22 ianuarie, la sedinta Consiliului municipal Chisinau, consilierul AMN va propune redenumirea bulevardului. „Astazi (21 ianuarie) vom discuta acest lucru in Consiliul Uniunii Scriitorilor. Consiliul cred ca va impartasi ideea. Va fi amplasat si un bust al poetului”, a confirmat Mihai Cimpoi. Redenumirea strazilor din municipiu tine de CMC, iar amplasarea bustului – de Guvern.www.info-prim.md
0