Aseara am privit putin EU tv si am ramas trasnit: Vlad Filat vorbea cu gura lui Iurie Rosca!
Mi-a luat ceva timp ca sa inteleg, programul se dorea unul satiric, de intepare a politicianului Filat, pentru ca ar fi “tartorul privatizarii corupte”, dar mie mi-a parut unul ridicol, hilar. Mai ales pentru ca lucrarea a ajuns la episodul VI. Poate ca nu toate au fost dedicate deputatului liberal democrat cu doctrina populara (eu as zice populista, ca a tuturor partidelor si politicienilor de la noi), dar faptul ca replicile lor si comentariul acid de dupa cadru sunt citite de vicespeakerul parlamentului, partenerul de coalitie guvernamentala al lui Voronin, presedintele PPCD Iurie Rosca il face demn de mila. Chiar si pentru un gazetar fara functii de stat si de partid o astfel de misiune e degradanta si ingrata, dar sa ajunga Rosca la asa activitati, mi se pare culmea disperarii unui politician.Acel pamflet televizat jalnic a fost difuzat imediat dupa o discutie trasa de par a lui Iurie Rosca cu Igor Burciu, o alta javra fioroasa, care practica gazetaria cu coasa. In plus, se anunta imediat dupa, ca va fi difuzat in reluare a doua zi cu noaptea in cap, adica de craciun pe stil vechi, ca la niste crestini adevarati!