Politia a arestat masina lui Chirtoaca
Masina primarului Dorin Chirtoaca, care urma sa duca daruri pentru elevii gimnaziului internat din Straseni, a fost retinuta astazi, 23 decembrie, de angajatii Ministerului Afacerilor Interne, fara a oferi explicatii referitor la acest caz. Edilul capitalei s-a deplasat pe jos pana la gimnaziul respectiv ca sa felicite copiii, unde a fost asteptat la intrare de catre vice-comisarul de la Straseni.Ministerul Afacerilor Interne a retinut masina Primariei municipiului Chisinau, care transporta cadouri pentru elevii Gimnaziului-internat din Straseni. Ca urmare, politia l-a somat pe sofer sa conduca spre Comisariatul sectorului Buiucani, de pe Calea Iesilor.Primarul capitalei, Dorin Chirtoaca a declarat pentru UNIMEDIA ca masina se afla sub arest, pana la moment inca nu cunoaste care sunt motivele. „Consider ca este un abuz, de data aceasta se vorbeste despre o crima a politiei impotriva copiilor, nu cred ca mai exista un asemenea caz in lumea intreaga”, a declarat edilul.In acest context, Dorin Chirtoaca a mai precizat ca a mers personal la Straseni sa anunte copiii ca darurile vor ajunge cu intarziere si de asemenea le-a zis ca pomul de Craciun este al lor. Pana a ajunge la copiii de la Internat, primarul a fost oprit de politie, unde i-au interzis sa mearga mai departe cu masina. „Am mers pe jos, iar acolo ma astepta la intrare vicecomisarul de la Straseni. Am reusit sa ma vad cu copiii, datorita faptului ca a aparut echipa de la Pro TV”, a mentionat Chirtoaca.La intoarcere spre masina, edilul a observat ca politia i-au luat numerele de inmatriculare pe motiv ca a expirat termenul de la revizia tehnica.Precizam ca in urma cu o saptamana Primaria a cumparat un brad de la un locuitor din satul Cojusna. In drum spre Chisinau, politia a retinut bradul si l-a transportat in Ocolul silvic din Straseni, iar la 21 decembrie bradul a fost dus la Gimnaziul internat din Straseni.Sursa: UNIMEDIA