788

Dorin Chirtoaca cere vicecomisarului sa evacueze Paza de Stat din Directia Sanatatii, iar Iacob Gumenita sustine ca nu este in c

Primarul general Dorin Chirtoaca a cerut vicecomisarului Iacob Gumenita sa retraga postul de paza din cadrul Directiei Sanatatii. In replica, vicecomisarul a declarat ca evacuarea Pazii de Stat nu este in competenta lui. UNIMEDIA precizeaza ca, pentru moment, exista un conflict la Directia Sanatatii, unde exista doi directori – Mihai Moldovanu numit in functie de catre primarul Dorin Chirtoaca si Ion Arteni numit de catre Consiliul Municipal Chisinau.Dorin Chirtoaca, a declarat astazi, 8 decembrie, in cadrul sedintei operative ca o subdiviziunea a Ministerului de Interne a blocat accesul in Directia Sanatatii, totodata acesta a cerut explicatii. Iacob Gumenita a motivat ca „litigiul poarta un caracter mai aparte. Voi mai bine ar trebui sa va clarificati cine pe cine a numit”.In acest context, Mihai Moldovanu, seful Directiei Sanatatii, a declarat ca nimeni nu i-a anulat contractul de munca pana la etapa actuala. Plus, „de la 13 noiembrie pana la 2 decembrie nimeni nu a venit sa-l prezinte pe Arteni. De ce s-a intamplat acest lucru, as vrea sa aflu si eu, totodata si care au fost intentiile lui Musuc (Presedintele CMC, Lupulciuc si consilierului Savin AMN, care de fapt a fost motorul acestor nereguli la Directia Sanatatii).Primarul a mai precizat ca seful directiei numit de Consiliu Municipal nu are contract de munca: „Deci nu avea cum sa incheie contract cu paza de Stat”. Vizavi de acest subiect, Mihai Moldovanu a declarat ca „niciodata nu ne-am gandit sa incheiem contract cu paza de stat, de asemenea toti colegii mei de la toate directiile nu am fost vizati ca noi sa facem acest lucru, totodata aici e nevoie de bani grei. Deci nici dl Arteni nu avea cum sa faca acest lucru”.Potrivit lui Mihai Moldovanu Directia Sanatatii functioneaza cu usile inchise de la data de 2 decembrie 2008. In acest sens, vicecomisarul declarat ca evacuarea Pazii de Stat nu este in competenta sa.UNIMEDIA precizeaza ca la 2 decembrie, anul curent, la Directia Sanatatii a fost schimbata zala la usa centrala, iar Serviciul de Paza de Stat a blocat accesul in cladire.
0