831

Prostitutia prostitutiei

Ieri am discutat despre lupta crestina a lui Iurie Rosca cu duduile mucoase de la PRO TV, agente ale imperialismului rusesc aleatoriu. In timp ce parintii lor lucrau la firma „Jos comunistii din copacii Patriei!”, aceste dudui rautacioase se prostituau in slujba democratiei autohtone inutile si a pluralismului local superfluu. Caci atunci cand il avem pe Voronin si Rosca, atunci cand exista Moldova 1, NIT si Euro TV, ce dracu’ le mai trebuie moldovenilor? – se intreba Caltanar, fluturandu-si cravata rosie patata cu suc de tomate rosii.In acel moment, Rosca se deplasa, cu un sac in spate, prin curtea casei de nebuni. „Unde te duci, Iura?”, il intreba Voronin care se deplasa in intampinare. „Ceeee?” – striga Rosca. „Unde te duci?” – striga Voronin. „Unde ce?” – striga Rosca. „Unde te duci? Esti surd?” – se supara Voronin. „Vorbeste mai tare! PRO TV-ul face un zgomot infernal! E un atac decibelic al imperialismului rus impotriva mea” – striga Rosca. „Eu nu aud nimic” – striga Voronin. „Asta-i! Nu auzi, fiindca e un zgomot neauzit. Este folosita tehnica serviciilor secrete rusesti, ca sa-l neutralizeze pe redutabilul lider al PPCD. Adica pe mine personal!” – striga Rosca. „Ce ai in sac?” – se interesa Voronin. „Nu-i sac, e sicriu” – raspunse Rosca, lasand sacul jos. „Sicriu? Parca-i un sac.” „E un sac-sicriu” – preciza Rosca. „Ii de plastic sicriul?” – se interesa Voronin. „Nu-i sicriu, ii sac”. „Ii de plastic?” „E de hartie.” „Ii de hartie? Iar hartia se face din lemn. Am spus: de acum inainte sicriele sa fie de plastic ori sa fie saci de polietilena. „In ultimii ani, mortalitatea generala a populatiei este in crestere si din aceasta cauza in republica se produc cheltuieli majore pentru confectionarea sicrielor din lemn”. Vom ramane fara paduri!” – se revolta Voronin. „Padurile sufera din cauza PRO TV-ului. Frunzele cad mai devreme in tarisoara noastra din cauza PRO TV-ului. Trebuie sa facem ceva! Ne radiaza!” – se revolta Rosca. „Europa o sa ne dea peste maini, Iura! Socor o sa sara in apararea PRO TV-ului. Si, sincer vorbind, parca nu-mi vine a crede ca-i post rusesc. Nu are nicio emisiune in limba rusa” – spuse Voronin. „Duduile mucoase ne rusifica in limba noastra cea materna! De ce le aparati? Nu cumva sunteti proprietarul? Banuiam eu! Ati pus mana pe NIT, pe ORT, pe N4, pe TVR 1, pe Antena 1, pe Teleradio Moldova, iar eu am numai Eu TV. Nu-i pe dreptate! PRO TV trebuie sa fie al meu!” – se revolta Rosca. „Nu-i al meu protavaul, Iura! Ma jur!” – se jura Voronin, facandu-si cruce. „Daca nu-i al lui Rosca si nici al luiVoronin, inseamna ca-i rusesc!” – constata Rosca. „Ce ai in sac?” – se interesa Voronin. „Chiar bine ca m-ati intrebat. Ma duc sa ingrop democratia!” – raspunse Rosca fericit. „Ai prins-o? Bravo! Da sa-ti strang mana!” „Tssss, sa nu ne auda Josette Durrieu si Marianne Mikko.... E micuta, distrofica, dar uite cate probleme imi face!” – dadu Rosca cu piciorul in sac. – Ei cred ca eu n-am sa intru in Parlament, canaliile, ticalosii, vampirii! Le-oi arata eu sondaje! Daca voi nu ma vreti, eu va vreau! Seaman eu cu un cadavru politic? Bukovski m-a numit cadavru politic!” – striga el. „Parca nu...” – raspunse Voronin. – Ei, oleaca, preciza el uitandu-se mai atent. - Dar o sa treaca... Hai sa-ti ajut sa sapi groapa!”Acuma stau si ma intreb: din punct de vedere lingvistic, atunci cand o prostituata acuza pe un simplu cetatean de prostitutie, este asta o tautologie sau un pleonasm pronominal? http://www.jurnal.md/article/10208/
0