729

Vanatoare de „teroristi” politici.

Politia sustine ca a descoperit, la Comrat, o cantitate enorma de armament „garnisit” cu afise electorale ale unui partid politic, ramase inca din anul 2005. La conferinta de presa organizata ieri de Departamentul Servicii Operative al MAI, reprezentantii acestuia au informat ca au gasit in garajul cumnatului lui Ivan Burgudji (unul din fostii lideri gagauzi din anii ’90) 17 grenade F1, 18 aruncatoare de grenade, 10400 cartuse de diferit calibru, zece statii radio, mitraliere, 20 kg de trotil si alte tipuri de armament. „Insa cel mai mult ne-a mirat faptul ca in acest ascunzis am gasit documente cu caracter de agitatie politica in sustinerea Partidului Taranesc Crestin Democrat din Moldova din perioada electorala 2005”, a mentionat Ghenadie Cosovan, seful Departamentului Servicii Operative. Potrivit lui Cosovan, in garaj au mai fost depistate acte unde era indicata cantitatea de munitii, harti topografice, liste cu membrii gruparii. Desi informatiile respective le-ar fi usurat munca reprezentantilor organelor de ancheta, nicio persoana nu a fost retinuta, iar Ivan Burgudji nu a fost citat sa se prezinte la organul de urmarire penala. Solicitat de TIMPUL sa-si dea cu parerea referitor la descoperirea DSC, N. Andronic, presedintele Partidului Popular Republican (fostul PTCDM), ne-a spus ca nu poate comenta astfel de „neghiobii” si ca politia ar trebui mai intai sa faca investigatii si apoi declaratii. „Daca acolo ar fi fost oamenii mei, ei ar fi trebuit sa distribuie sau sa distruga posterele partidului, nu sa le stocheze intr-un depozit de armament. Cred ca vor sa-mi mai deschida un dosar inainte de alegeri”, a constatat Andronic. http://www.timpul.md/Article.asp?idIssue=903&idRubric=9295&idArticle=20857
0