683

Cat dureaza dragostea la prima vedere?

L-ai vazut, l-ai placut... si gata, te-ai indragostit? Poate ca da! Sau cel putin asa sustin cercetatorii de la o universitate din Ohio, care au emis urmatoarea teorie: cand intalnesti pe cineva, in primele cateva minute decizi subconstient cam ce fel de relatie ti-ai dori cu persoana respectiva, apoi actionezi in consecinta. Daca vrei o love story vei flirta, daca vrei o simpla prietenie vei fi mai comunicativ, daca nu vrei nimic... o sa stai in banca ta. Astfel, determini anumite raspunsuri din partea celuilalt si sunt mari sanse ca o iubire a€?instantaneea€? sa se materializeze intr-o relatie de lunga durata.de Ana SipciuInsa cat dureaza cu adevarat dragostea la prima vedere?... 30 de secundeIn 30 de secunde il vezi, si atat. Poate suntem programate sa raspundem imediat la o pereche de ochi frumosi si un zambet cuceritor! Sau poate pur si simplu avem reflexul flirtului, activat imediat de orice aparitie masculina cu potential de a€?viitora€? din preajma. Insa, la fel de repede cum ne aprindem, ne si domolim in clipa in care el se dovedeste a fi mai degraba broasca raioasa decat Fat Frumos.Era brunet. Era frumos. Conducea un Volkswagen Golf negru care parea nou-nout, in orice caz stralucea de curatenie. Avea geamul deschis si privea absent in zare, dincolo de semafor, cu un (superb) zambet vag, iar din boxele masinii se auzea, nici prea tare nici prea incet, melodia mea preferata de pe albumul Maroon 5. Eu, din Matizul meu rosu si la fel de curat (macar atat!), il priveam fermecata si deja ma pregateam pentru o scena ca aceea din reclama Orange, in care cei doi isi scriu numerele de telefon pe geamuri. Si atunci el m-a privit fugar, a ridicat o mana de pe volan... inima mi-a stat in loc... si cu un gest simplu si casnic si-a bagat un deget in nas si a inceput sa se scobeasca. Hrrrrrst! S-a rupt filmul. Idila mea s-a incheiat in mai putin de un minut. Noroc ca s-a facut verde. (Diana, 24 de ani)... 10 minutePrima impresie se formeaza in 90 de secunde, asa am invatat la cursurile de comunicare. S-ar crede ca, o data trecute cele 90 de secunde fatidice, deja stim intrinsec ca, ehhh... poate intr-o seara o sa vedem un film, poate intr-o dimineata o sa luam micul dejun impreuna. Dar de la fantezie pana la realitate drumul dureaza mult mai mult.L-am intalnit la o petrecere si m-a vrajit din prima clipa in care l-am vazut. Era in mijlocul unui mic grup de tipi imbracati in costum, dezbatand insufletit influentele stilistice din proza lui Borges. Cu ochelari, parul ondulat de culoarea graului, un timbru special al vocii si, ah, atat de elocvent! M-am bagat si eu in discutie si am avut un schimb de replici stralucitor, nimerisem si pe subiect, e unul din scriitorii mei preferati. Eram in mare forma si i-am facut praf pe toti, desi nu imi luasem privirea din ochii lui deloc. Si chiar in clipa in care, cu un zambet devastator, se pregatea sa isi accepte infrangerea in micul nostru duel critic (si eu ma asteptam sa fiu invitata la o cafea, drept recompensa pentru elocinta), a aparut o bruneta mai inalta cu un cap decat mine si cu un decolteu mult mai promitator, cu doua pahare in mana. I-a intins unul, i-a dat un pupic familiar pe obraz, iar el a sarutat-o pe umar. Ticalosul avea prietena! M-am scuzat repede si am plecat. Macar sa raman cu victoria verbala, tipa arata superb, daca descopeream si ca e mai desteapta ca mine imi strica definitiv seara. (Alexandra, 27 de ani)... trei saptamaniSi a trecut prima vedere, poate si a doua, poate si-a treia. Insa un sir de intalniri nu garanteaza fericirea vesnica. Se stie ca probele de forta intervin abia atunci cand intimitatea deja se instaleaza intre cei doi. Rezista dragostea la acest test?Niste prieteni a€?ne-au facut lipealaa€?, cum se spune. Au tot insistat ca ne-am potrivi, intr-un final ne-am intalnit toti la un loc... si ne-am placut, spre incantarea tuturor. Dar rau de tot! Saptamana urmatoare ne-am intalnit in fiecare zi, in a doua saptamana n-am mai dormit decat unul la celalalt, in a treia saptamana am plecat un weekend la munte... si cand ne-am intors ne-am despartit. Motivul? Au fost mai multe: mi-a placut la prima intalnire, apoi insa am descoperit ca era incredibil de incapatanat, asculta o muzica total nepotrivita cu a mea si refuza sa accepte orice piesa a€?altfela€?, era infiorator de complexat de niste lucruri si ma saturasem sa-l ascult cum se plange de propria persoana. Gata! A fost frumos la inceput, dar s-a terminat repede. (Miruna, 23 de ani)... o viataExista insa si cazuri fericite (eu le numesc coincidente, dar hei, cine-s eu sa judec? :). Ne place sa credem uneori ca destinul i-a adus pe doi oameni impreuna, pentru ca sunt facuti unul pentru celalalt - si-n acest caz, dragostea la prima vedere nu poate fi decat perfect naturala.L-am cunoscut in primul an de facultate, la balul bobocilor. Am plecat impreuna de la bal... si am ramas impreuna. La inceput a fost asa, o joaca, dupa cateva luni deja era cea mai serioasa relatie din viata mea, dupa doi ani deja toata lumea ne privea ca nedespartiti... dupa ce am dat licenta ne-am casatorit. Suntem impreuna deci de 7 ani, dintre care 3 ca sot si sotie. Si totul este per-fect! Sper ca toata lumea sa aiba parte de fericire asa cum avem noi. (Raluca, 26 de ani)
0