Interesant, cand se va uni Basarabia cu Romania?
Pana vor vota cetatenii romani un rom in calitate de prezident, ori dupa? Ori poate ei vor vota un etnic maghiar? Am in vedere ca nu oarecare rom, maghiar, ori altul... ci anume o persoana cu studii si capacitati deosebite, de ce culoare n-ar fi el, religie, limba materna sa.aVa dati seama cat de departe sunt romanii fata de ameri? Nu subliniez aspectul economic, militar ... ci anume moral, spiritual... democratic.De rusi nu mai scriu ... la ei e mizerie, violenta si salbaticie completa?Soarta mi-a fost sa fiu "c.rva/tsigan roman la rusi", "malantets, la ucraineni", "moldobii din asa zis-a RM imi interziceau sa ma numesc roman", am mai fost si "kgb-st si rus cu ochii albastri, in Tara la Romani", acum sunt "immigrant, adica second-hand, la canadieni care n-are drept la opinie si trebuie sa fie numai servitor " .... Asa ca scriu constiint, simtindu-le multe pe pielea si viata mea.Cum nu-ti da SUA e o mare democratie. Aseara cu toata familia am privit la CNN si BBC (ultimii erau, surprinztor, cu cateva minute mai rapizi) cum a castigat Obama, cat si cuvantarile lui McCain (concelation) si Obama (winner). Voi sublinia, nu mai sunt tanar, e cam greu sa ma miri chiar cu "SHOW" american, dar intr-adeva a fost peste asteptarile mele.Cu regret, cultura politica din Basarabia e la nivelul ciorilor rosii, motanilor borati, urechiatilor, filatilor, ... si, fara suparare, chiar a vacutilor porumbace.... In Tara, e oleaca mai bine, dar tot avem "marinari cu tsiganci imputsite" ... asta e....Voi ce pareri ati avea?