746

Dan Balan este membru PL

Dan Balan a devenit recent membru al Partidului Liberal. A aderat la PL, la fel, ca multi altii - pentru ca doreste o Schimbare in bine.Poate o sa va dezamagesc putin, dar e vorba de un tanar de 21 de ani care are un nume similar cu cel al faimosului interpret ex-Ozone. Este vorba de Dan Balan din or. Ungheni, nascut la 22 mai 1987. Am hotarat sa scriu acest articol deoarece in momentul in care am vazut la partid cererea de aderare a tanarului Dan, m-am gandit la fenomenul intalnit in democratiile occidentale, unde vedete gen Britney Spears sau Brat Pitt sustin o anumita forta politica. Aceasta manifestare apare si in politica romaneasca, unde, recent, Nicoleta Luciu a aderat la Partidul Romania Mare, iar Luminita Anghel este candidat PSD in Bucuresti.Ce ar putea aduce vedetele in politica?Sunt convins ca implicarea vedetelor in politica ar juca un rol important in configuratia fortelor politice din Republica Moldova. Vedetele de muzica, film, teatru, tv sau sport pot contribui la cresterea discutiilor pe seama fenomenelor politice de la noi. Avem nevoie ca discutiile politicie din bucatarie sa treaca la discutii libere in strada, la servici, universitate. Si in acest sens vedetele au cuvant greu de spus.Un alt beneficiu de pe urma implicarii mai active a vedetelor in politica este ridicarea ratei de participare la alegeri. Pare banal, dar vedetele au o influenta insemnata asupra fanilor si admiratorilor sai. Printr-un indemn, cei care se aratau indiferenti si nu participau la alegeri pot iesi si sustine partidul reprezentat de starul indragit.Partidul Liberal a facut un prim pas prin implicarea im alegerile din 2007 a interpretei Doina Sulac. In ciuda vorbitorilor de rau, tanara liberala a reusit sa demonstreze ca politica nu inseamna doar mari businessmeni si oportunisti, ci inseamna un domeniu ce poate fi imbunatatit cu participarea fiecaruia din noi.Ce ar fi daca, starul de talie mondiala - Dan Balan ar deveni sustinator al Partidului Liberal in alegerile parlamentare din 2009. Ar avea impact? Apropo, la recentul concert al vedetei in Chisinau, Dorin Chirtoaca a amintit ca Dan Balan si trupa O-Zone a cantat in premiera in Romania cu concursul sau, la emisiunea la care lucra pe atunci - “Surprize, surprize!” Deci, Dan Balan are mai multe motive de a se implica.
0