886

Basescu, Tariceanu ... si Rusia

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, la Guvern, ca presedintele Traian Basescu a sustinut in sedinta CSAT ca alocatiile bugetare pentru dotarea armatei au fost insuficiente si astfel sunt servite interesele Rusiei, declaratie de care seful Executivului s-a aratat socat si surprins."As vrea sa fac referire la un alt subiect la care presedintele a facut vorbire intr-o maniera pe care eu as numi-o aiuritoare, spunand ca alocatiile facute pentru inzestrarea armatei au fost insuficiente si, in acest fel, se servesc interesele Rusiei. Acest lucru a uitat sa-l spuna la conferinta de presa. Este lucrul care pe noi toti ne-a socat si ne-a surprins", a spus Tariceanu.El a sustinut ca, de la preluarea mandatului, bugetul a fost indreptat in primul rand catre asigurarea elementelor esentiale securitatii nationale, respectiv pentru educatie, sanatate, securitate alimentara, fara sa fie investite fonduri "in echipamente care ruginesc si se demodeaza"."Din cate stiu, Romania nu este amenintata astazi de nimeni, nu este in stare de conflict cu nicio tara dimprejur, am reusit sa avem relatii care sa ne aduca in situatie de normalitate. In plus, suntem membri ai UE si ai NATO si beneficiem de aceste elemente de securitate colectiva si, ca atare, a falfai asa undeva pericole de acest gen nu face decat sa ne aduca aminte de sistemul de propaganda din perioada comunista, cand totdeauna se cauta un dusman", a afirmat premierul.
0