Traian Basescu catre romanii din Spania
Traian Basescu catre romanii din Spania: Peste trei ani va fi mai avantajos sa munciti in Romania, decat aiciTraian Basescu le-a promis romanilor din Alcala de Henares ca salariile din Romania vor fi mai avantajoase decat cele din Spania peste trei ani si i-a invitat sa vina in tara. "Nu va pot spune acum, da peste trei ani va fi mai bine in Romania. Va asigur ca in Romania veti gasi un loc de munca in perioada urmatoare, un loc de munca decent si bine platit", le-a promis presedintele romanilor. "Va inteleg foarte bine si stiu ce simtiti, pentru ca si eu, ca si voi mi-am castigat timp de 12 ani painea departe de casa", le-a spus Traian Basescu miilor de romani veniti la eveniment din toate colturile Spaniei. Printre altele, presedintele Traian Basescu le-a mai spus romanilor ca Romania este o tara sigura care nu a intrat in recesiune. "Romania este o tara in plina dezvoltare, nu este o tara in recesiune. Dar Romania va respecta optiunile pe care le aveti, si orice veti alege, va vom intelege. Va asigur tot respectul meu si va doresc multa sanatate si numai ganduri bune pentru copiii dumneavoastra", a incheiat Basescu discursul. Presedintele a participat la Madrid la o slujba a adventistilor romani, care i-au urat sa traiasca vesnic, iar seful statului a intors urarea cu ceea ce a numit un "verset" al sau, celebrul citat "Sa traiti bine!".Presedintele le-a multumit adventistilor romani pentru invitatie, spunand ca a venit la slujba lor cu aceeasi deschidere pentru ca valorile crestine sunt aceleasi indiferent de cult. "Calitatea de roman pentru mine nu lasa loc de diferenta", a declarat el. Seful statului le-a spus celor peste 500 de credinciosi adventisti ca au in el un prieten, adaugand ca tara are nevoie de ei si ca ii asteapta inapoi. El i-a caracterizat pe romanii din Spania drept "oameni curajosi care si-au luat viata in piept" si le-a spus ca ii intelege pentru ca si el a stat departe de tara multi ani. "Am convingerea ca poate va intoarceti in Romania, dar indiferent care va e optiunea, ea va va fi respectata", a mai spus Basescu. Presedintele a mai declarat ca exista aparenta ca valorile sunt date de spatiul european, dar ca de fapt si romanii dau valori Europei, in special valori crestine. Biserica este spatiul in care romanii isi pot prezerva valorile, a mai spus seful statului. Un moment emotionant al ceremoniei religioase l-a constituit un mini-recital al unui cor de copii. La finalul slujbei, presedintele a primit de la pastorul adventist o Biblie. "Sa traiti vesnic", i-a urat pastorul lui Basescu, recitand un verset din Biblie. "O sa va raspund si eu cu un verset din Basescu: Sa traiti bine!", a spus seful statului in stilu-i caracteristic. Dupa acest schimb de urari, adventistii au spus special o rugaciune pentru presedinte, la care presa n-a avut acces.