Incepand de vineri, Scoala primara nr. 83 din sectorul Ciocana, Chisinau, va purta numele poetului Grigore Vieru. Nicolae Roibu Poetul, insotit de sotia sa Raisa Vieru, feciorul Calin si un grup de prieteni, a fost intampinat de copii cu buchete de flori si cu traditionalul salut ДBine ati venit!Ф. Festivitatea a fost deschisa de catre pretorul sectorului Ciocana, Galina Bostan care a anuntat publicul ca, prin decizia nr. 54/5 a Consiliului municipal Chisinau din 8 august 2008, institutiei i se atribuie numele ДScoala primara nr. 83 Grigore VieruФ.La randul ei, Lilia Gradinaru, directoarea scolii, a mentionat ca este o onoare pentru elevi si profesori ca institutia pe care o conduce sa poarte numele celui mai mare poet al nostru. In continuare a luat cuvantul acad. Mihai Cimpoi, presedintele Uniunii Scriitorilor, care a remarcat faptul ca aceasta scoala merita din plin sa poarte numele lui Grigore Vieru. ДDaca, pana acum, Grigore Vieru v-a fost invatator prin intermediul abecedarului ДAlbinutaФ, de azi inainte el va fi pentru voi invatatorul nr. 1Ф, a mai spus acad. Mihai Cimpoi. O surpriza pentru toti a fost si prezenta studentei din Tokio, Japonia, Ioko Kamamura, care si-a exprimat intr-o perfecta limba romana dragostea fata de creatia scriitorului.Profund emotionat, poetul a recunoscut ca a trecut prin asemenea stare sufleteasca doar in copilarie, cand a pasit, pentru prima data, pragul scolii in clasa intai. El a recitat poezia ДLegamantФ, dedicata lui Mihai Eminescu, dupa care acad. Mihai Cimpoi a citit imnul scris special pentru aceasta institutie de catre poet (versurile si muzica ii apartin), intitulat Scoala noastraSolicitat de TIMPUL, Grigore Vieru a spus ca pentru el este, intr-un fel, o povara aceasta decizie. Una dulce si, totodata, responsabila. ДAstazi lumea navigheaza pe Internet, carti nu prea citeste, in schimb, numele meu va figura aici si eu voi fi obligat sa rasplatesc prin munca mea aceasta onoareФ, a mai declarat Grigore Vieru. Festivitatea s-a incheiat cu un concert, prezentat de catre elevi, precum si de cantaretul Vlad Gheorghilas si compozitorul si interpretul Igor Grosu.