819

Sergiu Mocanu spune ca toata viata va lupta cu clanul Voronin

Imediat dupa ce au fost eliberati de instanta, cei doi copii ai liderului Miscarii Actiunea-Populara au venit la Ambasada Romaniei, au sarit gardul acestei institutii si au cerut protectie din parte statului roman. Dupa cum spune chiar Sergiu Mocanu «s-a recurs la acest gest pentru ca ne temeam ca imediat dupa ce instanta ia declarat liberi sa nu fie arestati din nou. Am vrut sa fie in siguranta». Intr-o conferinta de presa organizata chiar in fata Ambasadei Romaniei de la Chisinau Sergiu Mocanu a acuzat regimul Voronin de toate cele intamplate cu copii sai Roman si Adrian Mocanu. Sergiu Mocanu a spus ca toata viata sa va lupta cu clanul Voronin si ca in Moldova toti se tem sa rosteasca numele lui Oleg Voronin si a familiei sale, pentru ca acestia cei mai mari mafioti care fac legea in R. Moldova. Mocanu a declarat ca singura infractiune pe care au facut-o Roman si Adrian a fost aceea ca au sarit gardul ambasadei, in rest sunt nevinovati si va dovedi acest lucru. «Baietii doreau sa renunte la cetatenia Moldovei, dar cred ca vor mai reveni asupra deciziei. La ambasada sunt tratati bine, cu ceaiuri…toata lumea ii intelege omeneste». Mocanu a mai spus ca dupa ce se va rezolva situatia cu copiii sai, va ajuta si pe altii, aflati in situatii asemanatoare. «Sunt dispus sa nu mai fac compromisuri de acum incolo. Copiii sunt alaturi de mine, nu-mi reproseaza nimic. Faptul ca unii oameni ma acuza ca profit de situatia creata, nu este adevarat, eu lupt pentru dreptate. Daca ii ascultam, plateam niste bani si rezolvam situatia, dar daca faceam asta, ar fi trebuit sa ies din politica. Nu am vrut ca copii mei sa fie traumatizati psihic, pentru ca stiu alte cazuri in care oamenii, dupa 3-4 luni de detentie, au iesit distrusi psihic. Acum feciorii mei sunt bolnavi, unul are febra, cred ca a facut o pneumonie… Adrian a fost batut in inchisoare de un gardian cunoscut sub numele de „pitbul», un individ cu probleme mentale care, se spune, este adus special pentru a se rafui cu detinutii», a spus Mocanu. Acesta a mai declarat ca nu stie ce va urma, dar spera ca fiii sai sa nu fie dati afara din incinta Ambasadei.http://garda.com.md/stiri/sergiu-mocanu-spune-ca-toata-viata-va-lupta-cu-clanul-voronin
0