657

Despre Gicu si alti basarabeni...

persoana mea, si a altora alde mine, este mestecata insistent, si nu numai pe acest forum, ... cu toate ca n-am nevoie de mare publicitate....Un flux intens s-a inceput recent si pe acest forum in "Dermokratzia lui RGKot/raduzelinski"http://forum.md/Discuss.aspx?id=977091&page=1#repl30chiar au pus linkul http://www.csip.ca/00_Communication.pdf care usor se gasesc prin GoogleCelor bin Basarabia si Romania li-as explica unele lucruri:inca de prin 1992, s-a stablilit o retea de imigrare din Transnistria, Basarabia si Romnian in Canada/Quebec....Intr-adevar Canada ultimii 20 ani "importa" insistent cadre calificate din toata lumea - asta teoretic. Real, e un busines destul de murdar al emigrarii. Cam pest o jumatate din cei ce aplica, sunt prin diferite metode partial refuzati si dati pe mana avocatilor si consultantilor de imigrare, care dubleaza costul real al imigrarii. Are venit si statul Canadian, dar si tarile de unde provin imigrantii: se stablieste o retea, sa platesc multi bani pentru copii de documente, examene, consultari..... ar fi mult de scris si explicat.Cu privire la R. Moldova imigrarile sau initiat dupa razboiul din Transnistria. Multi evrei de acolo, dar sub pretext de la Chisinau, prin lobbiul everiesc din Canada s-au perfectat emigrari in Canada. Totul a costat.Cand s-a terminat, repede, cu evreii, s-a inceput cu romanii si rusii basarabeni. Treburile mergeau prin Wiena, Bucuresti ori Kieve, dar recent, s-a stabilit la Chisinau. Au aparut firmele de intermediere, cu avocati si consultanti, care jupoae bani, si chiar amagesc oamenii. Sunt implicati si autoritatile comuniste moldovene (internele si externels), dar si afaceristi, originari din Romania, fosta URSS, fie evrei, romani, rusi....Un exemplu clasic era cel cand pentru 3-5 mii dolari, se organizau "refugii politice" din Basarabia, atat pentru rusi, cat si pentru romani, gagauzi, evrei, romi/tigani ... dupa situatie. Cand se platea suma necesara, basarabenii erau adusi cu vaporul la Halifax, un port din Estul Canadei, si acolo li se organizau lagare de refugii politic - banii erau luati de la Natiunile Unite, ori alte fonduri pentru regugiati, internationale ori canadiene...Sa stiti ca coruptie exista si in Canada, de exemplu, vre-o 5 ani in urma a fost dat "afarul" Ministru Cetateniei si Imigrarii pentru "coruptie si relatii neprofesionale cu o stripteza .... romana". Insa coruptia aici e organizata altfel. Nu eau bani direct judecatorii ori politaii (de exemplu, un judecator poate avea salariu de peste jumatate million dolari/anual ....), ci se violeaza formal in cazul imigrantului si el este dat pe mana avocatilor si consultantilor. Aceia storc icepand cu 10 mii pana la sute de mii pentru fosti criminali s.a.m.d.Multi rusi, mafioti, fosti comunisti, fie din R. Moldova, Ucraina ..... au bani ... ei nu prea doresc sa se duca la apelul lui Putin .... sa-si apere Siberia. Platesc bani frumosi la retele, sa zicem prin Chisinau. Ei controleaza, de exemplu, tema Emigrarea in acest forum. In cazul familiei mele, a fost un caz real de refugiu - erau probe, dovezi, fapte, recomendari s.a. Dar eu am mers fara avocat platit de mine, nestandard.... Cei de la imigrare n-au riscat sa falsifice complet dosarul unui bursier NATO .... ci au impis in chitcaieli juridice.... Pana la urma am gasit si eu o consultanta de imigrare, nora unui fost general implicat in represiile de la Cluj. Ea a fugit in 89 in Italia, pe urma a ajuns in Canada, si aici se ocupa de excrocherii.... A stabliit si o retea la Chisinau. A incercat sa stoarca bani din mine ... una alta... Ea totus nu stia despre experienta mea din Basarabia.... s.a.Sa terminat totus cu o prezentare a mea la House of Commons, cu sustinere a unor organizatii politice si human rights din Vancouver. Acum chestiunea "refugiatiolro falsi" din Basarabia, Ucraina, chiar Cecenia si Kirgizstan... e bine cunoscuta de autoritatile canadiene... Am facut si eu ce am putut in a face ceva pentru cei care cu adevarat merita refugiu.Dar adevarul e ca mafia si coruptia sunt vesnice. Ele nu pot fi starpite complet. In America de Nord, faradelegile sunt "legalizate formal" si desigur sunt mai multi bani si mai multe posibilitati. In esenta, nu este problema bucatii de paine, dar restul au loc toate.Cei din "Dermokratia" lui RGKot s.a. prostituate politice si ocupante au inceput sa faca harmalaie. Dar adevarul si contextele sunt altele....
0