2293

2 IP-uri externe, 1 cablu, 2 calculatoare

salutare. am nevoie de 1 sfat.deci situatzia e urmatoare:sunt cateva calculatoare in oficiu, se doresc cateva IP-uri externe. dar in oficiu normal ca vine 1 cablu numai. intrebare de ce este nevoie sa se poata face asta? in sens ca fiecare calculator sa aiba ip-ul propriu(presupunem ca nr de IP-uri == cu nr de calculatoare)eu m-am gandit ca 1 switch o sa ajunga. deci cablul se uneshte direct in switch. shi respectiv fiecare calculator se uneshte la switch shi ishi seteaza ip-ul sau (IP-urile sunt statice).aceasta e de ajuns? pana azi eram sigur ca asha trebuie, dar m-am uitat prin price listuri.. shi acolo am vazut smart switch-uri, managed, unmanaged.. shi m-am incurcat deja.. nu e de ajuns un simplu switch(unmanaged)?multzumesc anticipat.
0
c_alexandru_m03 Января 2009, 23:50
C
c_alexandru_m03 Января 2009, 23:50

poti face cu switch simplu. PC-urile cu IP-uri reale o sa aiba acces la internet, celelalte cu ip-uri statice nu o sa aiba. Dar sa ai in vedere ca in cazul dat la provider o sa-ti vada mac-urile la toate compurile din reteaua ta, fie cu ip-uri reale sau locale, si daca are port-security activat atunci o sa ai ceva probleme.

0
  • 0
  • 0
bymadd88800206 Января 2009, 00:40
B
bymadd88800206 Января 2009, 00:40

Salut! eu am nevoie mare de ajutor! eu am acasa internet prin cablu!!! cablul vine de la firma. aceasta are o reatea de peste 300 de calculatoare! eu mi-am cumparat router shi am configurat tot ok shi am unit doua calculatoare in apartament. dar reateaua cu celelalte 300 de calculatoare a disparut! adika ceilalti nu ma vad pe mine!!! va rog ajutati-ma sa configurez routerul! am inteles ca trebuie nishte porturio de deskis! Multumesq

0
  • 0
  • 0
admyn06 Января 2009, 01:43
admyn06 Января 2009, 01:43
c_alexandru_m
...poti face cu switch simplu. PC-urile cu IP-uri reale...

deam ce nu ai asteptat sa raspunzi la anu? %)))

0
  • 0
  • 0