1240

Sunteti bautori de cafea?

Licoarea care ne trezeste dimineata nu trebuie fiarta mult, e buna pentru sanatate, insa in cantitati mari poate afecta inima.Consumul regulat de cafea este in continuare supus intrebarilor: ne afecteaza sau nu organismul. 1. Apa influenteaza gustul cafelei Adevarat: Apa pe care o folositi poate afecta gustul cafelei pe care o consumati. Asadar, daca doriti o bautura mai gustoasa, utilizati apa imbuteliata. Potrivit expert ilor, apele cu un PH alcalin sunt mai bune pentru prepararea bauturilor pe baza de cofeina. 2. Marimea canii sporeste placerea Adevarat: Producatorii de cafea tin cont de aspectele culturale atunci cand lanseaza un produs pe piata. Studiile au dovedit, de exemplu, ca americanii prefera sa bea cafele lungi, in cani mari, in timp ce asiaticii savureaza mai bine din cesti. Europenii sunt cei mai flexibili dintre consumatori. 3. Cafeaua solubila este mai buna Fals: Tehnologia moderna le permite producatorilor sa mentina cat mai multe substante naturale in cafeaua solubila. Aminoacizii, polifenolii si alte ingrediente bioactive nu se pierd definitiv in timpul procesarii. Partea lichida a cafelei este separata de cea solida, dar aroma se pastreaza, fara sa fie folosite ingrediente artificiale. In cafeaua naturala exista aproximativ 800 de arome. Dintre acestea, 20-30 sunt importante, si pe acestea tintesc cercetatorii sa le pastreze intacte.4. Cea turceasca e mai sanatoasaFals: Cu cat fierbeti mai mult cafeaua, cu atat riscati sa va cresteti valorile colesterolului din sange. „Exista dovezi care atesta faptul ca o cafea preparata prin fierbere creste nivelul colesterolului din sange“, spune Hilary Green, Head of R&D Communications, Nestle SA. Daca aveti probleme cu greutatea, puteti alege produse din care au fost extrase grasimile. Gasiti acest aspect specificat pe ambalaj si eticheta. 5. Reduce riscul de cancer de colon Adevarat: Din 16 studii epidemiologice, 12 au demonstrat acest lucru, iar patru au avut rezultate neutre. „2-3 cani de cafea pe zi sunt benefice pentru organism“, spune Catherine Gretsch, Research & Development Specialist la Centrul de Cercetari Nestle din Laussane, Elvetia. Diferite componente din cafea, cum ar fi cafeina, antioxidantii (acidul clorgenic, melanoidinele), cafestolul, kahweolul, au acest efect protectiv. Aceste componente s-au dovedit a fi benefice si pentru protejarea ficatului. Doua studii noi publicate in jurnalul de „Gastroenterologie si Hepatologie“ arata ca doua cani de cafea reduc riscul de cancer la ficat cu 30%. La ora actuala, cafeaua este o sursa majora de antioxidanti. 6. Cafeaua dauneaza inimii Fals: Studiile recente au demonstrat ca nu exista o asociere intre consumul moderat de cafea si problemele cardiovasculare, inclusiv ateroscleroza, infarctul de miocard si hipertensiunea. Pentru cei care nu au consumat cafea o anumita perioada de timp, cofeina poate provoca o presiune a sangelui mai ridicata. Cofeina consumata in exces poate afecta muschiul inimii, provocand palpitatii.
0