Despre un presedinte prost, impertinent si incompetent
Ce am vazut recent la stiri m-a lasat chiar fara cuvinte. Stiam ca Voronin e prost, dar stiam ca compensau consilierii. Stiam ca nu-i pasa de popor, dar chiar intr-un asemenea moment sa faci asa gesturi? Sa pleci in vacanta cand tara se confrunta cu cele mai grave probleme provocate de natura din ultimii ani?Hai sa facem un mic exercitiu! Tu esti presedintele tarii. In "frumoasa si splendida ta tarisoara" tocmai au avut loc "niste" inundatii. Tu,ca presedinte al tarii, e drept ca nu-ti pasa cat e negru sub unghie de problemele poporului, e drept ca esti prost aidoma unui cioban, e adevarat ca-ti place la nebunie alcoolul, iar cateodata cand faci cate o conferinta de presa ai o fata umflata ca o barcuta gonflabila,(am adus vorba de barcuta pentru ca sinistratii ar fi avut mare nevoie de ele) nu e mai putin adevarat ca cateodata din cauza abuzului de alcool pierzi intalniri importante, deoarece treci pe la dezintoxicare.E foarte adevarat in ultimile zile nu te-a vazut nimeni. Cand era mare nevoie de tine. Cand orice presedinte normal ar fi mers la sinistrati, nu pentru ca le pasa de ei, ci pentru a-si face macar rating electoral, tu ce faci? Nu te vede nimeni! Se zice ca ai fi survolat tara dintr-un avion pentru a vedea efectul deversarii raurilor. Tu, cand tara are nevoie de tine, ce faci? Te duci in vacanta! Unde, in Croatia? Pe un yaht de lux? Dar de ce n-ai adus doua barci cu motor pentru ai ajuta pe sinistrati? Ca yahtul de lux oricum nu facea fata.Stau si ma intreb cum ai ajuns tu presedinte... E clar, republica ta e parlamentara. Ai ajuns presedinte pentru ca te-au ales 60 de comunisti si alti cativa tradatori buni de trasi in teapa!Ai ajuns presedinte nu pentru ca ai meritat, ci pentru ca ai profitat de prostie, inclusiv de prostia ta!Dar acest gest pe care-l faci tu acum, eu chiar nu mi-l pot explica! Pentru ca ai avea enorm de pierdut, pentru ca chiar de esti tu incompetent, prost, impetinent s.a.m.d. nu-ti poti permite sa pleci din tara intr-un astfel de moment. Mai ales in vacanta!Atunci de ce pleci? Oare nu s-a intamplat ceva cu tine? Oare nu vrei sa ascunzi ceva poporului?Si nu sunt singurul ce-mi pun aceste intrebari, "femeia verde" o facea si ea intr-un articol anterior.