Despre cum suntem manifootuti de politicieni&altii.
Titlul e oleaca deocheat la prima vedere, in schimb e tare actual si real. Si daca o sa se gaseasca vreunul dintre noi (ma refer cu precadere la cetatenii RM) sa spuna ca nu s-a lasat manifootut, va spun eu, ca greseste dublu, pentru ca, a fi manifootut fara a-ti dea seama e mult mai grav. Asa ca, hai sa trecem de la iluzii (sau fantasme erotice pentru unii)))) la realitatea noastra politica de kkt. Eu unul nu caut solutii, va asigur. De mult am obosit sa caut, ca si multi dintre noi. Doar din cand in cand, acum imi pun intrebari de genul : de ce naiba, unele popoare "le dreg" pe altele si acele altele "se las drese"? Si sa nu-mi spuneti ca geopolitica, istoria si pozitia astrelor si a galacticilor e de vina, ca daca trebuie, repede gasim, exemple de tari mititele si frumoase ca niste bijuterii si o sa ne simtim si mai oropsiti. Iaca noi, caz concret de popor, de ce am nimerit in categoria de "manifootuti" la patrat: de "dregatorii" din exterior si de "politicieni" din interior? Paradoxul e cu atit mai mare, cu cit mai multa lume se crede cu carte la cap, vorbitori de limbi (cel putin bilingvi))), cite 5 genii la kilomentru patrat, deam de poeti si cantareti nici nu mai pomenesc. Iaka acum, cine ar purea sa ma lamureasca, CUM un lider comunist, care vorbeste numai o limba si jumate si aceea stalcita, cu studii tehnice l-o frecat , atit de iscusit pe un lider pan european, doctor in stiinte politice, cu studii europene peste hotare, fost diplomat, orator convingator, profesor renumit in universitati europene, care vorbeste fluent 7 (sapte, seven, 3+4 limbi!). Si el nu a fost singurul. A fost o partuta. Daca gasiti un exemplu similar in politica altei tari, nu ezitati sa-l aduceti aici. Partea proasta ca prin liderul acesta (si altii) ne-o frecat si pe noi, cei care am votat pentru viitorul nostru pro-european. Noi, istilalti care ne consideram mai destepti decat comunistii. Si nu are importanta in care parte a lumii ne aflam: Chisinau, Malaiestii de Jos, Magadan, Buenos Aires, Verona sau Oagadougou, pentru toti s-o gasit un bat. Credeti ca paradoxul s-a oprit aici si am prins deodata la minte? Nu cred. Poate intr-o alta tara s-ar fi oprit, numai nu in RM. Pentru ca, exista si de cei carora atit de mult le-a placut manifootutul ca mai vor o data si inca o data. Si poate chiar mai des, numai ca la noi clasa politica e atit de amorfa, ca mai des nu iese.:))) :))Stiti care e sloganul favorit al politicienilor care vor voturi de la noi ? Daca trec cu vederea ziarele on-line (daca stiti mai bine, va rog sa ma contraziceti) e "integrare europeana", pentru ca suna frumos si nici viza nu trebuie. Si noi ne prindem. De ce? Pentru ca noua nu ne este interesant procesul in sine, cum decurge, care sunt avantajele, dar mai ales costurile integrarii. Noi vrem totul si dintr-odata. Si politica noastra externa de kkt prefera tactica "diplomatiei de soc" (hai sa imitam rusii), cu persoane in frunte care nu inteleg limbajul european, cu toate aspectele lui politice, cu toata legislatia si structura administrativa. Si nimeni nu ne intelege. Numai innervam oamenii degeaba. :)))