Sergiu Mocanu: Politia din Ungheni terorizeaza cetatenii pentru “infractiunea” de a fi aderat la Miscarea Actiunea Populara
“Vineri, 27 iunie 2008, orele 16: 00, in satul Cornesti, Ungheni, comisariatul raional de politie, in numar de 40 de persoane, au intreprins o razie. Concomitent, au fost interogati mai multi oameni. Motivul pentru care au fost interogati cetatenii este „infractiunea” de a fi aderat la Actiunea Populara”, anunta politicianul Sergiu Mocanu pe blogul sau personal. “Cetatenii din Cornesti au aflat de la batrani, ca atatea oameni in uniforma la ei in sat au mai fost o data si asta s-a intamplat in 1949. Dupa acea descindere, populatia satului s-a micsorat cu cateva sute de oameni”.“Eu ma voi intalni cu oamenii din satul Cornesti in cel mai apropiat timp, dar nu stiu ce sa le spun. Este o intebare care deja mi-a fost pusa si la care eu nu am raspuns: Cum este posibil ca Presedintele Voronin sa fie acceptat in Europa, la mese oficiale de dialog civilizat, in timp ce, patronata de el, salbaticia in Republica Moldova este ca la ea acasa”, se intreaba Mocanu.Urmariti mai jos cateva imagini video amator de la fata locului:http://www.youtube.com/watch?v=w_fV7lislkgAmintim ca, anterior, si Partidul Liberal Democrat anunta ca membrii formatiunii din teritoriu sunt intimidati din cauza ca ar fi aderat la PLDM. “Mii de oameni din toate raioanele republicii au fost chemati la procuratura pentru a da explicatii de ce au aderat la partid”, au declarat liderii PLDM.